Thursday, June 19, 2008

ENGELse taal creert eenheid op aarde ( zie openbaringen hemel creatie op aarde ( www.ge-di-christi-re.com of maand august 2005)

'Engels al vanaf de kleuterklas'


RIJSWIJK - De Onderwijsraad wil dat kinderen al vanaf de kleuterklas Engels op school krijgen. Het 'woordjes stampen' in groep 7 en 8 moet snel veranderen.

Een woordvoerder van de Onderwijsraad heeft donderdag een bericht hierover in het Nederlands Dagblad bevestigd.

Bijna alle basisschoolleerlingen krijgen pas vanaf groep zeven Engels. Volgens de raad is dat veel te laat. Juist heel jonge kinderen kunnen goed verschillende talen naast elkaar leren, aldus de instantie.

Voertaal

De beste methode om een taal is te leren via 'onderdompeling'. Dat wil zeggen dat een aantal lessen in een andere taal dan de voertaal wordt gegeven, zegt de Onderwijsraad, die stelt dat het vooral gaat om speekvaardigheid en zo min mogelijk grammatica en spelling.

Kernvakken

De raad zegt in het advies aan de Tweede Kamer dat kernvakken als rekenen en Nederlands niet in de verdrukking mogen komen.

Hooguit 15 procent van het onderwijs mag aan vreemde talen worden besteed. Wel zegt de raad de kennis van vreemde talen bij leraren flink omhoog moet.

(c) ANP