Tuesday, April 15, 2008

Gevaarlijke insectenmeldpunt komt eraan: www.ge-di-christi-re.com ( komt speciale meldbutton voor..)

Geachte lezer,

Ook u kunt ons meehelpen door het beter in kaart brengen van de gevaren die ompolingen met zich meebrengen.

De komst van veel tropische insecten maken het voor Docters en vooral wetenschappers het er niet makkelijker op en daarom hebben wij besloten mee te willen helpen door middel van het openen van een meldpunt van insecten die voor u niet bekend zijn.

We kunnen dan later beter in kaart brengen welke insecten op welke plaatsen terecht komen en nog beter in kaart brengen hoe en wat de ompoling daadwerkelijk gaat doen.
Het is voor een ieder zeer raadzaam de deuren en ramen te gaan voorzien van goede horren zodat deze niet gemakkelijk meer door de insecten gebruikt kunnen worden om uw huis binnen te sluipen.

Eerste melding betreft;

Bron telegraaf. 15 April 2008

Gele spoorspin ( Cheira Canthium Mildei)
Gesignaleerd in Belgie en Nederland.
Is zeer bijtgraag.
houd zich graag thuis in groene omgeving rond huizen ( warmte)

Het beestje is uiterst fel en zal de aanval inzetten zodra u hem aan wil raken, ze deinst niet terug voor groote van zijn tegenpartij en bijt direct van zich af.
Het gif is uiteindelijk niet gevaarlijk maar zal wel dagenlange zwellingen veroorzaken welke niet leuk zijn en erg branderig aanvoelen.

De spin is begonnen aan haar trek net zoals vele anderen soorten zullen gaan volgen.
Voorkomen; Niet aanraken, horren voor deuren en ramen plaatsen. Werkt u niet met insectenspray maar probeer ze evt te vangen methulpmiddelen en ze op andere plaatsen uit te zetten.