Thursday, May 31, 2007

Luchtlagen uit balans ( magnetische ompoling uitleg august 2005)

Gewonden in KLM-toestel door turbulentie


Drie Nederlandse KLM-medewerkers zijn gewond geraakt op een turbulente vlucht naar Japan. 'De neus van het toestel schoot in één keer omhoog'.



Het KLM-toestel geland op het vliegveld van Kansai in West-Japan nadat het boven Rusland in hevige turbulentie terecht was gekomen.




In totaal raakten dertien passagiers en drie bemanningsleden gewond toen het toestel boven de Russische stad Sint-Petersburg terecht kwam in zware turbulentie. 'Overal lagen spullen', zegt een geschokte passagiere.

De drie bemanningsleden zijn naar het ziekenhuis gebracht, maar de verwondingen, voornamelijk kneuzingen, vielen mee. Inmiddels hebben de drie het ziekenhuis weer verlaten. De dertien lichtgewonde passagiers zijn opgevangen door KLM-personeel in Osaka. Een Japans persbureau meldt echter dat er ook twee zwaargewonden zouden zijn gevallen. Volgens een KLM-woordvoerder vielen de verwondingen achteraf mee.

De Boeing 777 met vluchtnummer 867 was onderweg van Amsterdam naar het Japanse vliegveld Kansai voor de kust van Osaka. Het toestel raakte niet beschadigd en kon de vlucht voltooien. Volgens een woordvoerder van de KLM is het vliegtuig inmiddels op de terugweg naar Amsterdam met een nieuwe bemanning.

Volgens de woordvoerder had de piloot de passagiers voor de turbulentie gewaarschuwd. Het cabinepersoneel was echter nog koffie aan het uitschenken, en dat is op passagiers terecht gekomen. In het toestel zaten 262 passagiers en veertien bemanningsleden.