Saturday, December 04, 2010

Amersfoort en Nautilus...
Zoals op afbeeldingen te zien is zijn ook veel andere steden op vrij natuurlijke wijze gegroeid volgens de nautilus code ( Phi)

Vooral de kernen van de plaatsen kunnen veel gekoppeld worden aan de spinwebstructuur welke vroeger werd gehanteerd vaak zonder dat architecten of stedebouwkundigen dit maar al te goed hedendaags nog beseffen.

Deze structuur werd niet zomaar gehandhaafd omdat deze structuur alles te maken had met grondwaterlopen en de manier waarop en waar water haar loop bepaald.

De verkeerde manier van stedebouwkundig ontwerpen kan dus catastrofale gevolgen hebben voor een woonplaats omdat zodra niet in de lijnen van de natuur stedebouwkundig word ontworpen dit erg nare gevolgen heeft voor een woonplaats of bepaalde delen in die plaats.

Door de wetenschap te mogen weten waar op welke plaats een druppel water terecht WIL komen ontstaat een geheel andere visie dan menig architect nu hedendaags nog handhaafd.

De komende maanden en jaren zal duidelijk worden welke steden niet in natuurlijke harmoney en evenwicht zijn gebouwd rekening houdende met deze natuurcoderingen.


Het gedrag van water wat opnieuw herontdekt is zal op veel verkeerd ontworpen plaatsen ook in Nederland voor extreem grote problemen zorgen en veel overlast.

Helaas zijn deze fouten te wijten aan gebrekkige kennis der natuur en de enorme verkeerd ingeschatte wilskracht van veelal banken en instellingen die enkel geld vooraan hadden staan maar niet de natuurcoderingen hanteerden.

Het is een groot verwijt aan juist hen niet met deze natuurcodeeringen rekening te houden.