Tuesday, January 20, 2009

slecht weer treft opnieuw reizende Chinezen.. (nos.nl)

Slecht weer treft reizende Chinezen


PEKING - Het weer maakt het ook dit jaar miljoenen Chinezen weer lastig om naar huis te reizen tijdens de lentevakantie. Sneeuw, wind en mist veroorzaken vertragingen van treinen, boten, bussen en vliegtuigen. Vooral in het zuidoosten van de Volksrepubliek kampen veel reizigers met problemen.



Tijdens de lentevakantie vindt in China de grootste menselijke migratie ter wereld plaats. Circa 2,3 miljard mensen reizen om met Chinees Nieuwjaar, dit keer op 26 januari, bij hun familie te zijn. Het meest favoriete vervoermiddel is de trein en bij de loketten staan dan ook immense rijen.

Het Ministerie van Spoorzaken verwacht dat woensdag de drukste dag wordt op het spoor. Er zijn plannen gemaakt om ervoor te zorgen dat ook bij slecht weer de treinen blijven rijden.

Zondag strandden in Chengdu al meer dan tienduizend mensen. Door de dichte mist werd het vliegveld ruim vijf uur gesloten.

http://74.125.79.100/translate_c?hl=en&sl=nl&u=http://www.ge-di-christi-re.com/index1.html&prev=/search%3Fq%3Dhttp://www.ge-di-christi-re.com/%26hl%3Den%26client%3Dfirefox-a%26rls%3Dorg.mozilla:en-US:official%26hs%3Disk%26sa%3DX&usg=ALkJrhggQ-xG3b7XqrF1iM2g6IkLG_xCpQ