Monday, January 19, 2009

Pest uitbraak Algerije... ( telegraaf)

Pest zaait dood bij al-Qaida


AMSTERDAM - De pest blijkt het dodelijkste wapen in de oorlog tegen het terrorisme te zijn... Minstens veertig moslimextremisten zijn in een trainingskamp van al-Qaida in Algerije omgekomen aan de gevolgen van de ziekte.


Veiligheidsagenten ontdekten dat nadat ze een lijk langs de weg hadden gevonden. Het slachtoffer bleek een lid van Aqlim te zijn, een vertakking van al-Qaida in Noord-Afrika, meldt The Sun.

Aqlim is de grootste en machtigste al-Qaidagroepering buiten het Midden-Oosten. De groepering geeft trainingen aan aspirant-terroristen.

Zwarte dood

De kopstukken van al-Qaida vrezen nu dat de ziekte, die ook 'de zwarte dood' wordt genoemd en tijdens de Middeleeuwen over heel Europa miljoenen slachtoffers maakte, zich al heeft verspreid naar andere terreurcellen, of zelfs naar de taliban in Afghanistan.

Dodelijk wapen

"Dit is het dodelijkste wapen in de oorlog tegen het terrorisme. De meeste groeperingen hebben immers niet de medische uitrusting om deze ziekte te bestrijden. De ziekte verspreidt zich snel en wie geïnfecteerd raakt, sterft binnen enkele uren", meldt een bron bij de Britse veiligheidsdiensten in The Sun.