Wednesday, September 21, 2005

dagboek 21 september

Les geleerd...


Vaak gebeuren er dingen in je leven die zeer grote impact maken op je leven en inderdaad komt bij de meeste personen wraak direct naar boven maar wil via dit schrijven meegeven dat dit juist niet die weg is om te volgen.
Om iemand te vergeven voor wat je zelf toegelaten hebt is erg moeilijk je zal zelf mogen beseffen, zelf mogen leren zelf mogen uitspreken om die persoon ook te willen begrijpen waarom dit gedaan enof gebeurd is.
Een reden, een toeval, een voortbestemming tja we weten niet vaak wat een oorzaak is maar ja oorzaak heeft altijd gevolg.
Ik heb geleerd van mijn meesters van elke dag een nieuwe dag te maken een nieuwe zonsopgang een nieuwe maanopkomst en tja dan denk ik: wat is leven toch eigenlijk mooi om "niets" te hebben maar zeer "rijk " te mogen zijn in mijn hart en ziel.
Vaak doet tijd meer dan we denken, we beseffen, we geven tijd en dan krijgen we tijd te beseffen dat is het mooie, van het leven in de andere zijde van de spiegel ...
Iemand vergeven is erg makkelijk door elke dag van een nieuwe uit te gaan maar jezelf te vergeven is voor de meeste mensen een van de moeilijkste dingen om te doen.
enkel door jezelf te vergeven die fouten toegelaten te hebben in je leven erken je makkelijker wat de oorzaak van het gevolg is.

ook dit behoort tot onze levensles.