Saturday, December 04, 2010

WAARSCHUWINGEN.. : TELEGRAAF MEERDERE MEDIA

GA NIET DE WEG OF ALS DIT NIET HOEFT HOUD BERICHTEN EN WAARSCHUWINGEN IN DE GATEN.

Sneeuw en staking hinderen vliegverkeer

SCHIPHOL - Op Schiphol zijn zaterdag ongeveer veertig vertrekkende vluchten geannuleerd en zeker tientallen vertraagd. Ook de rest van de dag moeten reizigers rekening houden met vertragingen of annuleringen. Dat komt door de sneeuwval en de staking van luchtverkeersleiders in Spanje, zo zei een woordvoerster. Ook andere vliegvelden in Nederland hebben hier last van.


Verscheidene vluchten vanaf Schiphol ondervonden problemen doordat het in andere Europese landen flink sneeuwde. Op luchthavens in met name Engeland, Duitsland en Frankrijk is daardoor maar beperkt vliegverkeer mogelijk.

Ook op Schiphol zelf sneeuwde het 's ochtends enige tijd flink. De luchthaven moest sneeuwschuivers inzetten om de start- en landingsbanen sneeuwvrij te houden. Daardoor konden er wel minder vliegtuigen per uur vertrekken en liepen sommige vluchten vertraging op. Ook de rest van de dag vinden hierdoor nog vertragingen plaats.

In heel Spanje houden luchtverkeersleiders een wilde staking. Daardoor werden zaterdagochtend meerdere vluchten richting dat land geannuleerd.

Toen de sneeuw op Schiphol zelf met bakken uit de hemel viel, konden er ook minder vliegtuigen landen. Verscheidene toestellen moesten uitwijken naar andere luchthavens, zoals die in Brussel, Düsseldorf en Maastricht.

Vanaf Rotterdam The Hague Airport zou zaterdag een handvol vluchten naar Spanje en Londen vertrekken. Die hebben allemaal vertraging opgelopen. Rond een uur 's middags was het vliegveld zelfs dicht voor aankomende en vertrekkende vluchten. Pas als het stopt met sneeuwen, gaat het weer open.

Ook op Eindhoven Airport zijn enkele vluchten vertraagd of geannuleerd. Dat zijn vooral reizen naar Spanje.

Volgens reacties van lezers van De Telegraaf zit Schiphol nagenoeg dicht:

Ik wou jullie er even van op de hoogte brengen dat Schiphol niet alleen

te maken heeft met vertragingen, maar dat het veld nu zelfs op zwart is.

Er worden geen starts / landingen uitgevoerd.

Het vliegverkeer hangt in 'holding' boven de Noordzee.

Uitwijken kan op Zestienhoven.

Bron: http://casper.frontier.nl/eham/

Zet het vinkje "Show tracks (below FL 250)" wel aan, dan kun je ook zien

waar de toestellen on hold hangen.

Treinen

Het spoor heeft vooral in het westen van het land door de sneeuwval te maken met een aantal wisselstoringen. Volgens een woordvoerder van ProRail zijn er honderden medewerkers zaterdag bezig om mogelijke wisselstoringen zo snel mogelijk te verhelpen. „We zijn in de hoogste staat van paraatheid om vertragingen op het spoor zoveel mogelijk te voorkomen.”

Ook in in het oosten en noorden staan de ProRail-ploegen paraat om wisselstoringen zo snel mogelijk te verhelpen. Daar sneeuwt het de komende uren.

Bussen

Het openbaar vervoer in Amsterdam ondervindt zeer veel hinder van de hevige sneeuwval. Alle bus- en tramlijnen zijn ontregeld. Dat laat het Amsterdamse ov-bedrijf GVB weten.

De problemen ontstaan bijvoorbeeld doordat er zoveel sneeuw in wissels van de tramrails zit dat die niet meer goed werken. De bussen en trams rijden via andere of ingekorte routes.