Saturday, December 04, 2010

Waarschuwingen sneeuwval Nederland.. ( rtl)

Veel problemen door sneeuwval

De hevige sneeuwval leidt tot de nodige problemen voor het verkeer en in het openbaar vervoer.

Gladde wegen
Automobilisten in het hele land hebben last van de sneeuw en gladde wegen. Op enkele snelwegen zijn ongelukken gebeurd of staan files. Omdat het echter vrij rustig is op de weg en er flink is gestrooid, zijn grote problemen vooralsnog uitgebleven, aldus de ANWB.

Sneeuw trekt naar het oosten
De overlast begon in de Randstad. Daar viel 's ochtends al een flink pak sneeuw. In de middag trokken de sneeuwbuien ook naar de rest van het land. De weerdiensten verwachten in de loop van de avond ijzel.

OV
Het openbaar vervoer ondervindt ook de nodige hinder van het weer. Het spoor heeft vooral in het westen van het land door de sneeuwval te maken met een aantal wisselstoringen. Volgens een woordvoerder van ProRail zijn honderden medewerkers bezig om deze zo snel mogelijk te verhelpen.

Chaos in Amsterdam
In Amsterdam zijn alle bus- en tramlijnen en een metrolijn (51) ontregeld. Zij rijden via een andere of ingekorte route of lopen vertraging op. Ook het Haagse vervoersbedrijf HTM meldt dat veel bussen en trams met forse vertraging rijden. Ook op de Randstadrail is dat het geval.

Vliegverkeer
Hetzelfde beeld zien we bij het vliegverkeer. Op Schiphol zijn tot nu toe ruim 40 vertrekkende vluchten geannuleerd en zeker tientallen vertraagd. Door hevige sneeuwval op Schiphol zelf, maar ook in andere Europese landen is er minder vliegverkeer mogelijk. Naast het weer speelt ook mee dat luchtverkeersleiders in Spanje een wilde staking houden.

Ook Rotterdam The Hague Airport en Eindhoven Airport hebben te maken met vertragingen of annuleringen. Rotterdam The Hague Airport zit zelf even helemaal dicht.