Wednesday, December 08, 2010

Spits alarm ANWB.. ( ANWB/ telegraaf. meerdere media)

ANWB geeft spitsalarm

AMSTERDAM - Automobilisten kunnen donderdagochtend rekenen op extreme drukte door sneeuw en gladheid.


De ANWB geeft een spitsalarm af voor donderdagochtend voor de Randstad en het midden van het land wegens sneeuw en gladheid. Dat heeft de bond woensdagavond laten weten.

De verkeersdienst waarschuwt voor een 'ernstige ontwrichting' van het verkeer in de ochtendspits. Automobilisten die donderdagochtend de weg opgaan kunnen extreem lange reistijden verwachten, aldus een woordvoerder van de ANWB.

Winterse buien

Het KNMI waarschuwde eerder ook al voor gladheid in het verkeer. Het hele land krijgt woensdagavond en donderdag te maken met een nieuwe serie winterse buien.

De afgelopen dagen was het ook glad door opvriezing, bevriezing en aanvriezende mist. Sneeuw- en hagelbuien kunnen het verkeer behoorlijk parten spelen. De neerslag kan korte tijd heftig zijn waardoor het wegdek in een mum van tijd spiegelglad kan worden.

Megafiles

De afgelopen weken leidde het winterweer een aantal keren tot megafiles. Op 29 november stond er in de vroege avond bijna 900 kilometer file door sneeuwval, de drukste avondspits ooit. Ook vorige week was het raak, toen stond er in de ochtendspits 595 kilometer file.