Tuesday, December 07, 2010

Honderden Schotten ingesneeuwd...( de morgen)

Honderden ingesneeuwde Schotten moeten overnachten in hun auto op snelweg

Honderden automobilisten hebben de afgelopen nacht in hun auto moeten doorbrengen op de M8-weg tussen Glasgow en Edinburgh. Nog eens een duizendtal voertuigen kwamen vast te zitten op de M80, de M74, de M9 en de A80 volgens The Scotsman.

Bestuurders die al tien uur of zelfs langer vastzaten, begonnen sneeuw te eten om uitdroging te voorkomen volgens Schotse media.

Schotland kampt met "de ergste sneeuw- en ijsomstandigheden sinds de jaren zestig" volgens Transportminister Stewart Stevenson. Negen mensen kwamen al om door de aanhoudende sneeuw en temperaturen tot -18 graden.

School
Doordat steeds meer automobilisten hun voertuigen beginnen te verlaten wordt het probleem alleen maar groter. Alle opritten naar de M8 zijn ondertussen gesloten. Bovendien zijn er al veel auto's zonder benzine gevallen. De politie vraagt iedereen bij zijn wagen te blijven om het ontruimen van de wegen makkelijker te maken, maar veel mensen hebben genoeg van de ontbering en beginnen naar de dichtsbijzijnde dorpen te wandelen.

150 leerlingen en leraren moesten de nacht doorbrengen in een school in Hamilton, omdat het door zware sneeuwval te gevaarlijk was om naar huis te gaan.

Zowel de wegenpolitie als de weersvoorspellers krijgen ondertussen de volle laag omdat ze de problemen niet hadden zien aankomen. De meeste scholen in Schotland blijven nu dicht. (mvl)