Friday, December 17, 2010

Chinezen denken Goden af te zijn... blijkbaar leren ze niet genoeg van de natuurrampen in China... ( meerdere media.. bericht Ad)

Chinezen willen meer controle over het weer

PEKING - China gaat meer investeren in onderzoek naar technieken om het weer te kunnen beïnvloeden. Volgens een belangrijke Chinese meteoroloog wordt hard gewerkt om regen, zonneschijn en andere weersoorten te kunnen manipuleren.

Peking hoopt met de nieuwe technieken natuurrampen te kunnen voorkomen. Daarnaast zou de nieuwe kennis ook ingezet kunnen worden om akkers te beregenen in droge periodes of om mooi weer te garanderen bij grote evenementen.

China stelde in de eerste tien maanden van dit jaar 762 miljoen yuan (86 miljoen euro) beschikbaar voor onderzoek naar het beïnvloeden van het weer. Dat is een toename van 19 procent ten opzichte van het jaar daarvoor, toen voor het eerst geld werd weggezet voor dit onderzoek.

Tijdens de Olympische Spelen in 2008 en de nationale militaire parade in 2009 schoten meteorologen al chemische middelen de hemel in om het te laten regenden voor de wolken de hoofdstad bereikten. (ANP)