Monday, January 21, 2008

TJA DUBAI HOE LANG NOG...

Dubai wil nu ook het universumDe eilandengroep in de vorm van de wereldkaart is nog niet verkocht, of Dubai kijkt al weer naar het volgende megaproject.

Artist impression van het project 'The World' voor de kust van Dubai. Ongeveer de helft van de villa's die her en der op de eilandjes zullen verrijzen is inmiddels verkocht.
Open grote diaserie

Image 1/5 Vorige Volgende Lees meerInval bij Palm Invest
Dubai-fonds zoekt naar accountant
Dubai zwaar in de schulden
Email Print
De komende jaren moet het universum voor de kust van de Arabische stadsstaat verschijnen.

Goed nieuws voor de Nederlandse baggeraar Van Oord. Sultan bin Sulayem, ceo van projectontwikkelaar Nakheel, presenteerde zondag plannen voor het volgende landaanwinningsproject voor de kust van Dubai.

Nakheel, zo meldt The Financial Times, wil nu eilandjes met luxe villa's in de vorm van het universum voor de kust opspuiten. Het concern zit ook achter de projecten The World (luxe eilandjes in de vorm van de wereldkaart) en het palmeiland Jumeirah.

Er komt in Dubai maar geen einde aan de bouwexplosie. Terwijl nog maar de helft van het onroerend goed op The World is verkocht.

Dubai heeft in tegenstelling tot de andere stadstaten in de golfregio geen grote olie- en gasreserves en wil zich daarom ontwikkelen tot een toeristisch centrum voor de rijken der aarde. Behalve luxe eilandjes voor de kust, worden in de stadstaat in een recordtempo hotels, pretparken en luxe winkelscentra uit de grond gestamd.

De plannen van Nakheel bieden weer een kans voor de Nederlandse baggeraar Van Oord die betrokken is bij twee van de drie palmeilanden en The World.