Saturday, October 28, 2006

Zuiden van Californie geteisterd door zware bosbranden

Het zuiden van californie word al weken geteisterd door hevige bosbranden die volgens overheid aangestoken zijn onze visie deeld deze echter niet.
De branden woeden al weken en zijn elk jaar en terugkomend tafereel doordat de mens zo graag de bossin in bedwang wil behouden en de plantkeuze ook in het belang van de mens wil houden word een droge grondlaag gecreerd in bossen die zeer snel ontvlamd als er sprake is van maar enige droogte.
DEze onderlaag in de bossen is vaak bestaand uit resten van de takken of bomen die dood gegaan zijn en verteerd dus bestaan ook grotendeels uit houtvezels die als ze droog zijn erg snel vlambaar zijn.
Doordat de bossen niet natuurlijk mogen groeien en de grootste bomen het eerste gekapt worden onstaat deze situatie en ik kan en ik mag niets anders zeggen wie creert wie ontvangt wie aanricht zal de prijs betalen...............
We zullen veel meer respect moeten tonen voor natuur en deze ook haar gang meer moeten laten gaan anders zal elk land op aarde deze prijs ongenadig hard moeten gaan betalen.
Voor veel landen is dit echter al te laat het roer nog om te gooien hier is al sprake van herstel wat nu ook doorgevoerd zal gaan worden, hopelijk komt de mens toch nog snel tot besef.