Thursday, October 23, 2008

Ingezonden brief... wat is de tijd....

Hoe laat is het ?


Een kuier doorheen het 2012-woud


Inleiding


In mijn persoonlijk leven heb ik de laatste jaren behoorlijk ingrijpende veranderingen meegemaakt : enerzijds het loslaten van heel veel en anderzijds het verwerven van nieuwe inzichten, die ik in mijn monoloog heb trachten samen te vatten.


De laatste tijd ervaar ik de moeilijkheid om over te gaan tot de gewone orde van de dag vanwege een steeds sterker aanvoelen dat we een heel bijzondere tijd meemaken en dat de wijze waarop we deze doormaken zich als absoluut prioritair aandient: we komen tot de essentie van ons mens zijn .


Anders gezegd, waar ik zelf bij aanvang dacht in een ‘gewone’ midlife crisis te zitten, ben ik meer en meer geneigd te denken dat we met zijn allen in een collectieve midlife crisis zitten, een heel fundamenteel transformatieproces, waarbij het jaartal 2012 als magneet en katalysator lijkt te functioneren. Ik krijg meer en meer de indruk dat dit in ons DNA geprogrammeerd zit !


Daarover ben ik heel wat beginnen lezen, wat deze indruk alleen maar bevestigde en versterkte. De voornaamste puzzle-stukjes van dit complex fenomeen wil ik vanavond in overzicht en synthese brengen om dan daarover na de pauze van gedachten te kunnen wisselen.


Basisvereiste is een kritische maar vooral open ingesteldheid: ons denken is doorheen de eeuwen heel erg verengd geworden en ons voelen heel erg afgebot.



Hoofdstuk I. De ‘oude’ kalenders


Dé verantwoordelijken voor het magische jaartal 2012 zijn de Maya’s. Het is een mysterieus volk uit Centraal-Amerika,


die een bloeiende cultuur kenden tussen 200 en 800 PC en die om onbekende redenen heel plots eindigde
die een onwaarschijnlijke kennis hadden van sterrenkunde, wiskunde , een ingewikkeld schriftsysteem en formidabele architectuur
maar die vooral een fenomenale obsessie hadden voor ‘de tijd’, die zij in tegenstelling tot onze lineaire visie als uitgesproken cyclisch zagen en als kwalitatief : iedere dag heeft zijn eigen, unieke trilling, eigenschappen en mogelijkheden



Deze kennis hadden ze vastgelegd in boeken, waarvan het merendeel is verloren gegaan : de missionarissen hebben op één dag begin van de zestiende eeuw maar liefst 300.000 codices verbrand. Slechts drie zijn er overgebleven en het is pas sinds de jaren tachtig dat men deze is beginnen ontcijferen, niet toevallig ongeveer tezelfdertijd als ook de kennis van de Sumerische schrift op de kleitabletten ont-sluierd werd.


Hun inzichten kennen we vooral uit hun kalenders, waarvan er zo’n 17 kalenders (zon, maan, Venus) bekend zijn, aangevuld met de info uit de drie bewaarde codices en de orale traditie van de Maya-stammen.


Het zijn buiten-gewone kalenders,


die ongelofelijk precies zijn en vooral informatie geven over het verleden
die heel ver teruggaan. Er zijn stèles bekend met daarop jaartallen als 411 en 873 miljoen jaar, 1.193, 25,6 en zelfs 10.240 miljard jaar !
Het zijn dus geen gewone kalenders voor praktisch nut zoals het bepalen van het meest gunstige tijdstip voor het zaaien, e.d.
allen eindigen ze in 2012 !


Ik licht er kort twee toe, die mij het meest fascineren


De eerste is deze van de Negen Onderwerelden


Het geeft een beeld van de schepping in negen cycli, die na elkaar in gang gezet zijn en bovenop elkaar samen zijn beginnen meedraaien en die niets te maken hebben met astronomische of biologische fenomenen.


Deze geleding vindt zijn uitdrukking in de negen trappen van meerdere piramides.


In essentie toont het een bewustzijns-evolutie, die volgens een welbepaald ritme verloop : iedere nieuwe cyclus is 20 maal korter dan de vorige !


1° 16,4 miljard - cellulair bewustzijn – ontstaan van het fysieke, materiêle heelal met Big Bang


2° 820 miljoen jaar – zoogdierenbewustzijn – eerste gewervelde dieren


3° 41 miljoen jaar – familiaal bewustzijn– rechtop lopende mensapen met primitieve instrumenten


4° 2 miljoen jaar– stammen bewustzijn – homo erectus met verbale communicatie


5° 102.000 jaar – regionaal – homo sapiens komt steeds meer tot ontwikkeling in de eerste uitingen van beschaving: kunst, werktuigen , religie

Vooral rechterhelft, matriarchaal, natuurlijke verbondenheid ( Tuin van Eden )


6° 5.125 jaar – nationaal – schrift, grote bouwwerken, eerste naties


Intrede van linkerhersenhelft, de naties ontstaan, patriarchaal, natuurlijke religie wordt georganiseerde godsdienst ( zondeval )


7° 256 jaar – planetair - materialisme, industrie, democratie, elektrotechniek ( verlichting )


Vooral linkerhersenhelft (verlichting)


8° 4.680 dagen (12,8 jaar) – galactisch – overstijgen van het materialisme, aandacht voor het spirituele, genetische technologie


Terug aandacht voor rechterhersenhelft ( conflict oost – west )


9° 260 dagen - universeel – geen beperkende gedachten, tijdloosheid, wegvallen van begrenzingen en de tijd


Integratie van linker en rechter-hersenhelft


Het schepping wordt dus gezien als een bewustzijns-evolutie, dwz een planmatige en steeds verder gaande manifestatie van een achterliggende intelligentie.


Dit is absoluut essentieel : ik dacht voor kort ook dat bewustzijn voortkwam uit de materie, maar het is precies andersom. Eerst is er bewustzijn, dat zich dat door energetische concentratie in-formeert, zich in materie manifesteert en er steeds complexer zich uit ont-wikkelt : van primair cellulair tot universeel !


Kosmos is dus een tweevoudig proces : in-volutie ( dwz bewustzijn dat afdaalt tot het laagste niveau, nl. materie tot zijn kleinste bouwsteentje ) en dan de omslag naar e-volutie, het steeds complexer uitbouwen van deze materie met steeds hogere bewustzijnsvormen. Dit proces, dit experiment lijkt zich nu te voltooien met de mens in een cruciale rol.


Heel opvallend is ook het versnellend karakter, wat voor een deel onze stress veklaart : we moeten veel meer leren op veel kortere tijd. Veel mensen laten het uurwerk achter omdat het fundamenteel van geen tel meer is.


Een tweede kalender is deze van de Lange Telling


De basiseenheid is deze van 5.125 jaar.


Zo zien de Maya’s vijf cycli : 5.125 jaar X 5 = 25.620 jaar (afgerond 26.000 jaar).


De cyclus van 5.125 jaar wordt opgedeeld in 13 gelijke cycli,, ‘hemelen’ van 394 jaar of 144.000 dagen ... ( cfr aantal uitverkorenen in Apocalyps en aantal ontluikende lotusbladeren van het kruinchakra ).


Dertien is een heel belangrijk getal, nl. dit van de transformatie: het beginnen van een nieuwe, ‘hogere’ cyclus:


12 tonen in een octaaf, de 13° is begin van een nieuwe, hogere
Jezus, Boeddha, King Arthur: 12 apostelen, volgelingen en ridders
schepping in zes dagen en zes nachten = 12 + rustdag, de dag van de voltooiing : 13
ook wij hebben dertien gewrichten en een schildpad heeft dertien gewrichten


We zitten nu in de vijfde cyclus, die begint op 11/08/3114 en eindigt op 21/12/2012.


Het begin valt samen met het ontstaan van de eerste beschavingen in Sumerië en Egypte. Heel opmerkelijk is dat er van in het begin alles al is : schrift, astronomie, architectuur, geneeskunde, recht, staatkunde, enz.


Je kan dit pas echt verklaren als je aanneemt



1° dat er is voortgebouwd op daarvoor reeds bestaande hoogontwikkelde beschavingen


2° dat deze op hun beurt zijn ontstaan dankzij beïnvloeding van buitenaf, nl. door wezens van een andere planeet en/of dimensie ( cfr Egyptenaren – Sirius, Sumeriërs – Nibiru, Maya’s – Plejaden )


Ons vijfde en laatste tijdperk is dus dit van de materie, van de technologie ( 6° Onderwereld – nationaal bewustzijn ) of van de mens die – los van de goden - zijn eigen weg gaat en de touwtjes in eigen handen neemt.


De enige beschaving die ook zo ver terug gaat in de tijd en zo’n weids perspectief heeft is deze van de Hindoes.


In de Vedische geschriften ( waarvan de oudste dateren uit 7.200 AC ! ) wordt er ook gesproken over cycli van miljarden jaren.


Eén van de meest opmerkelijke is deze van 4.3 miljard jaar: op het einde hiervan ging Brahman slapen en vindt er een vernietiging plaats om op die manier plaats te maken voor een tweede schepping.


Ook wetenschappelijk gaat men ervan uit dat dit de ouderdom is van ons zonnestelsel én dat de zon nog zo’n 4.3 miljard jaar meegaat : dus we zitten als mensheid halverwege en dus in een soort midlife-crisis.


Maar er zijn ook korteren tijdvakken, yuga’s:


Kortste is 432.000 jaar ( zes nullen minder ! ) – kali (ijzeren)

Dan maal twee: 864.000 jaar – dvapara (bronzen)

Dan maal drie: 1.296.000 jaar – treta (zilveren)

Dan maal vier: 1.728.000 jaar – satya (gouden)


Met binnen iedere yuga opnieuw vier cycli van ongelijke duur.


Momenteel zouden we in de kali yuga zitten, die begonnen is op 18/02/3.102 AC ( wat ongeveer samenvalt met de Maya-begindatum van 11/08/3114 ). Op dat moment verliet Krishna zijn lichaam.


Volgens sommigen eindigt deze binnenkort ( in 2012 ?) en zou het gouden tijdperk beginnen.


Volgens anderen duurt het kali yuga-tijdperk nog meer dan 400.000 jaar …


Kort nog enkele andere oude kalenders :


Inka’s: hun maankalender loopt van 3.508 tot 2012, waarna het gouden tijdperk begint


I Tjing : de Chinese ‘bijbel’ dat de ‘rangschikking van al dat is’ zou bevatten. Behalve een orakelboek is het ook een kalender.

Door toepassing van een code vindt ment daarin de timing van de grote veranderingen: atoombom Hiroshima, 9/11, … Deze zou eindigen op 23/12/2012


Bijbel


Deze is in het Hebreeuws geschreven, één van de oudste talen naast Sanskriet en Maya-taal. Achter de woorden zitten de letters = getallen.

Via een ingewikkeld computerprogramma is men erin geslaagd hierin een code te ontdekken (waarnaar ook Newton al zou gezocht hebben !). dus ook hier komt de rode draad weer naar boven : het ont-dekken van oude wijsheid


Bij toepassing hiervan vindt men er heel wat gegevens uit verleden in opgeslagen:


namen, geboorte- en sterftedata, evenals de woonplaatsen van de 66 belangsrijkste rabbi’s
Yitzak Rabbin, naam moordenaar, Tel Aviv, 1995 (lag toen nog in toekomst)
Uitspraak rechter tvv Bush en tnv Al Gore
In 2010 en 2012 zouden kometen de aarde zwaar teisteren


Algemene conclusie: De tijd dient zich aan als de uitvoering van een in grote lijnen vastgelegd plan, dat cyclisch verloopt en dat nu tot een einde komt.



II Twee belangrijke astronomische fenomenen


We moeten niet alleen onze visie op de tijd verruimen, maar ook op de ruimte. We zijn het echt verleerd om nog naar boven te kijken. Ten onrechte want ook in de sterren blijkt belangrijke informatie geschreven.


De Lange Telling van de Maya’s is gebaseerd op een periode van 5.125 jaar, vermenigvuldigd met 5: 25.625 jaar.


Dit is astronomisch een héél belangrijk getal , nl. dat van de precessie.


Kort samengevat :


Alle planeten draaien in één vlak rond de zon : de zonne-eccleptica.


Deze cirkel van 360 ° wordt in twaalf gelijke delen : de dierenriemtekens van Ram tot en met Vissen.

Onze aardas staat niet recht op de zonne-eccliptica, maar heeft een schuinstand van ongeveer 23 ° (vandaar de seizoenen) maar kent vooral een wiebelende beweging als van een tol. Met andere woorden: het denkbeeldige punt van de fysieke noordpool maakt een draaiende beweging.


Dit wordt gemeten ahv equinoxpunten: op welke plaats van de dierenriem komt de zon op 21 maart op.


Dit punt verschuift – loopt vooruit (vandaar het woord pre-cessie) - met een snelheid van 1 graad per 72 jaar, per teken : 30 ° X 72 = 2.160 jaar en de volledige cyclus: 2.160 jaar X 12 = 25.920 jaar , afgerond 26.000 jaar. Dit noemt men een Platonisch jaar en het is bijna exact dezelfde periode als deze van de lange telling bij de Maya’s: 5.125 jaar X 5 = 25.625 jaar !


We zitten nu in overgang van Vissen naar Waterman.


Twee randbemerkingen :


1 ° Deze cyclus is gekend in alle oude culturen ( India, Tibet, China, Indonesië, Sumerië, Egypte, joden, N- en Z-amerikaanse volkeren ) van bij de aanvang ervan ondanks het feit dat deze niet door loutere observatie kan gevonden worden. Verklaring: het is kennis van hogerhand, die in ons collectief geheugen is ingebakken en ook vastgelegd is in bouwwerken


2 ° Het belang en de betekenis van het getal 26


is tweemaal 13 – dus dubbele transformatie
260 = duur van menselijke zwangerschap, dus 26.000 jaar is zwangerschapscyclus van de mensheid : we staan aan de vooravond van de geboorte van een nieuwe mens
260 soorten cellen
26.000 is ook het aantal menselijke ademhalingen per dag
26.000 jaar is één goddelijke dag


Waarom is dit zo belangrijk ?


Omdat de tijdstippen halverwege en bij het voltooien van deze ellipsvormige cirkel héél belangrijk lijken te zijn.


13.000 jaar geleden:


* plotse einde van het ijstijdperk

* verschuiven van continenten: Hawaï was daarvoor Noord-pool, Siberiê was tropisch

* omkering van magnetisch veld

* verdwijnen van vele prehistorische dieren


26.000 jaar geleden


* ontstaan van alleenheerschappij van de homo sapiens,want de nog levende erectus-soort, nl. Neanderthaler, sterf plotseling uit


26.000 jaar daarvoor


* ontstaan Aboriginalcultuur


4 X 26.000 jaar geleden (104.000 jaar) : homo sapiens ontwikkelt zich en wordt cultureel actief


8 X 26.000 jaar geleden (208.000 jaar) : ontstaan van de homo sapiens


Conclusie: de precessiecirkel lijkt dus als een soort kosmische klok te functioneren en – je raadt het al ! - tegen 2012 komen we opnieuw aan het einde van zo’n cirkel. Het is één voor twaalf: de wekker staat op het punt om opnieuw af te lopen.


Maar ditmaal lijkt er veel meer aan de hand te zijn dan louter het aflopen van een precessiecyclus: het blijkt namelijk samen te vallen (te synchroniseren) met grotere bewegingen binnen het melkwegstelsel.


Onze situering:


In ons universum zijn er honderd miljard melkwegstelsels, waarvan het onze excentrisch gelegen is en zo’n honderd miljard sterren bevat.


Deze draaien in spiralen rond het centrum en in een rond vlak : galactische ecclipica.

Van bovenaf ziet deze er uit als een platte schijf, van bezijden als twee op elkaar liggende soepborden of als een UFO.


Ons zonnestelsel situeert zich aan de periferie in een uitwaaierende arm van Orion.


Randbemerking: ruimtelijk gezien zijn we alles behalve het centrum van het heelal. Onze aarde is een ‘rommel-hok’, helemaal achteraan in de kosmische tuin. Maar we weten dat het een heel speciale plaats is, nl. een tuinhuisje waar er vrij mag geëxperimenteerd worden !


Samen met de zon draaien we rond Alcyone, het centrum van de Plejaden en waarvan de zon de achtste zon is . Dit doen we in 26.000 jaar.


Met Alcyone draaien we rond het centrum van het MWS in 230 miljoen jaar.


Randbemerking: 230 miljoen = 2.160 jaar X 104.000 jaar. In dit tijdperk evolueerde op aarde uit de dinosauriërs de homo sapiens en begon de Pangea ( de landmassa was tot dan toe nog één massief geheel ) uiteen te vallen door de drift der continenten.


Daar bovenop zouden we ook nog rond een universele centrale zon draaien …


En al deze omwentelingen vallen nu samen ! Dit kan dus niet anders dan een speciaal moment zijn. Blijkbaar zijn alle ogen van het universum nu op ons gericht: het zonnestelsel is één grote parking waar men van alle kanten van het universum samenkomt voor het groots concert op het podium van Moeder Aarde, de enige plaats met leven in 3D (?) !


In ieder geval op 21/12/2012 zal er één lijn zijn (alignement) van


Centrum MWS – Hunab K’u

Sagittarius A


Alcyone


Venus


Zon


Aarde


Hunab K’u:


zwart gat /baarmoeder / oog van orkaan
centrale kernreactor met regelmatig op- of uitstoten van energie
kloppend hart – aandrijfbron van alle electro-magnetische velden in MWS waarmee wij resoneren tot in onze cellen en DNA
twee bewegingen: één uitgaande, complexer wordend en de ander inwaarts terugkerende, en ver-een-voudigende


Sagittarius A


In sterrenbeeld boogschutter = pulsar, lichtbaken, bron van kosmische straling, een soort van radiozender


Venus


Voor Maya’s de belangrijkste planeet: op 11/08/3114 was er een heliakische opkomst in het oosten, op 21/12/2012 zal er een heliakische ondergang zijn in het westen


Hoe moeten we dit begrijpen?


we zitten dus sinds 11/08/3114 in een soort van galactische energiegolf ( = fotonengordel ?), die uitgaat van Hunab K’u.
we zijn onderweg naar de kern van deze synchronisatiestraal
we zullen op 21/12/2012 het verst van het centrum verwijderd zijn
we kunnen gedurende een bepaalde periode ‘zonder stroom’ zitten ten gevolge van deze meervoudige ecclips


Wat zal er dan gebeuren ?


Zal er dan een activering zijn van dit galactisch chakrastelsel ?


Volgens Jenkins zou er een veldeffectenomkering komen = overschrijden van een lijn zoals op de evenaar, waarbij draairichting van waterkolk omkeert


José Arguelles stelt het zich als volgt voor:


“Dan, alsof er een schakelaar wordt omgezet, zal er een enorme stroom jagen door het uiteindelijk gesynchroniseerde en geïntegreerde circuit dat de mensheid heet. De aarde zelf zal verlicht worden. Een stroom, die de beide polen oplaadt zal door de hemel schieten en de polaire poollichten in een enkele schitterende flits met elkaar verbinden tot een regenboog, die onmiddellijk zal begrepen worden als de externe projectie van de vereniging van de collectieve geest van de mensheid. In dat moment van inzicht zullen we collectief geprojecteerd worden in een evolutionair domein waar we ons op dit moment geen voorstelling kunnen van maken.”


Carl Johan Calleman


“Het zal het einde van de tijd zijn, het bereiken van een tijd-loos kosmisch bewustzijn en de ervaring van eenheid met al-=wat-is in de meest volledige zin, het verdwijnen van de scheidingslijn tussen leven en door.


Conclusie: 2012 is het punt in de tijd waarop heel wat cycli ter zelfder tijd worden beëindigd en waarbij energetisch een heel speciale situatie kan/zal ontstaan


Hoofdstuk 3 : De ZON


Onze zon is een grote waterstofkernfusiereactor, die geweldige hoeveelheden el-magn straling produceert waarvan we er slechts een klein deel fysiek registreren als licht en warmte maar die structureel is.


Recent onderzoek van ijsstalen aan polen naar verband tussen het niveau van de zonnestraling en de schommelingen van temperatuur, CO2, zuurstofisotopen, over de laatste 410.000 jaar wees uit dat er cycli waren van ongeveer 100.000 jaar ( 4 X 26.0000 jaar !)


Om de 11.3 jaar is een omdraaiing van het magnetische veld met botsingen op de evenaar en in iedere geval een verheviging van het fenomeen van de zonnevlekken.


Deze zonnestormen kunnen heel wat verstoren: satellietcommunicatie, radio, tv en gans ons elektrisch en elektronisch systeem.


In ieder geval is er grote invloed op ons denken en voelen, cfr recente hoogtepunten


1967 : flower power
1978 : punk, doemdenken


Tegen 2012 zal de zon een belangrijke rol spelen omwille van het samenspel van drie factoren :


eigen magnetische cyclus van 11,3 komt dan tot een nieuw hoogtepunt, het actiefste in 11.000 jaar (bevestigd door Nasa !)
het steeds dieper in het centrum komen van de galactische supergolf
binnendringen van een plasma-veld


Geleerden (Dimitriev & C°) hebben vastgesteld dat er zoiets bestaat als een heliosfeer, dat als een schild rondom gans het zonnestelsel ligt en de wand vormt van ons zonneschip (zoals de atmosfeer dat voor de aarde doet).


We dringen de laatste jaren steeds dieper door in een gebied van interstellaire wind met gemagnetiseerd plasma ( electrisch geladen gas ). Dit plasma begint de scheepswand binnen te dringen.


Blijkbaar is de zon door haar structuur veel gevoeliger voor energietoevoer en beïnvloedt op haar beurt alle andere planeten


Venus: atmosfeer is fel toegenomen in helderheid
Mars: atmosferische dichtheid is tweemaal toegenomen -> broeikas -> stijging temperatuur - > afsmelten van twee ijskampen
Jupiter : magnetisch veldsterkte verdubbeld
Saturnus: toename helderheid
Uranus-Neptunus: poolverschuiving
Pluto : atmosfeer wordt dichter
Mercurius: nieuwe, dunne atmosfeer


Hoofdstuk 4. Veranderingen op de aarde


Ook de aarde ontsnapt niet aan de gecombineerde effecten van de toegenomen zonneactiviteit, de galactische supergolf en het plasma.



Fenomenen op de aarde


stijging van de temperatuur en het verrassend snel afsmelten van het poolijs (het gaat veel sneller dan men kon inschatten)
toename van natuurrampen: orkanen, overstromingen, aardbevingen (zelfs in België !)


Fenomenen rond de aarde


A. Het magnetisch veld van de aarde


Dit wordt veroorzaakt doordat de harde kern (een gigantisch ijzerkristallen kern met de vorm van een dodecaëder en een diameter van 1.200 km) sneller draait dan de aardkorst (een volledige omwenteling per 400 jaar) en hierdoor als een soort dynamo fungeert.


Cfr Maya’s : de dertien baktun-cyclus ( 3.114-2012) waarbij iedere baktun 394 jaar is (144.000 dagen). Het lijkt erop dat de evolutie aan het aardoppervlak wordt gestuurd vanuit de kern, die haar informatie ontvangt van de zon, deze van Alcyone, deze van Hunab K’u


Het aardmagnetisme is de laatste jaren gevoelig aan het afnemen en men gaat ervan uit dat er binnenkort een nulpunt komt, waardoor het zou omkeren. Dit is al dikwijls gebeurd, de laatste maal 13.000 jaar geleden.


Twee gevolgen :


1 ° Schumann-frequentie


Door deze afname van dit magnetisch veld, dat als een afschermend schild fungeert, is er ook een toename van de Schumann-frequentie, die normaal 7.5 hertz is maar momenteel al op 9 zit en zou stijgen naar 13.


Waarom is dit belangrijk ?


Er is een verband tussen de elektro-magnetische golven van onze hersenen en deze van de aarde :


Von Allengordel (12.000 km) : 0-4 Htz = Delta-golven bij diepe slaap

Aardoppervlak : 7,5 Htz = Theta-golven bij lichte slaap of diepe meditatie

Buitenste aardkorst : 7,5 – 13 Htz = Alfagolven in wakkere, ontspannen toestand of meditatie

Binnenste kristalkern : 40 Htz = Bètagolven tussen 13 en 40 Htz bij concentratie of opgewondenheid


Ons denken wordt dus beïnvloed en is in resonantie met de energetische velden van de aarde:


Als we slapen zijn we in resonantie met de buitenste bol
Als we in alfa-ontspanning zijn is er resonantie met de aardkorst
Als we in Bèta-concentratie zijn (logisch en gestructureerd denken) zijn we in resonantie met de kern : ‘kristal-helder redeneren’


Door de verhoging van de Schumann-frequentie worden we bij wijze van spreken wakkerder en ook meer gestresst.


2 ° Merkaba


Bovendien kan er een verband zijn met ons lichtlichaam, onze Mer-ka-ba, die bestaat uit twee in elkaar geschoven octoaëders die in tegengestelde richting draaien.


Bij een OBE (out of body experience) en BDE (bijna doods ervaring) heeft men vastgesteld dat het electro-magnetisch veld zich omdraait.

Zou het dan kunnen zijn dat bij een omdraaiïng van het electro-magnetisch veld van de aarde er een soort collectieve wegrukking geactiveerd wordt bij een deel of de volledige mensheid ?


B. Noösfeer


Hierbij moeten we ook iets zeggen over de noösfeer. Het Griekse woord noös betekent : denken.

Dit is een soort van mentaal energetische laag die als een film rond de biosfeer ligt binnen de Von Allen gordel ( tussen 3.200 en 18.000 km) . Het is het mentale omhulsel, de gedachtenwereld van moeder Aarde. Een andere naam is : Akasha-kronieken.


De homo sapiens speelt hierin een belangrijke rol: we zijn het denkend instrument van Moeder Aarde, doorheen ons denken en bewust zijn wordt de noösfeer gevormd.


Teilhard de Chardin heeft deze term gelanceerd en volgens hem is de volledige realisatie hiervan het omegapunt, waarheen de schepping zich beweegt.



Peter Russell bouwt hierop verder en noemt dit ‘het witte gat in de tijd’ naar analogie met het zwarte gat. Hij gaat ervan uit dat wij door een versnellende spiraal van bewustzijn zouden evolueren naar een hogere dimensie Het jaar 2012 is dus zowat het middelpunt van de bewustzijnsspiraal waar we doorheen moeten om innerlijk te ontwaken en samen met de aarde door te stoten naar een hogere dimensie. De analogie met een geboortekanaal is verleidelijk …


C. Plasma


Tenslotte nog iets over het plasma


Rond de aarde zet het plasma zich vast in de ionosfeer ((100 km hoogte), het beïnvloedt daar de weerprocessen, maar het creëert bovendien een soort van vacuümveld, waarbij er een overdracht van energie ( en dus informatie) is vanuit het etherisch niveau naar onze 3D-wereld. Er wordt dus een soort brug gemaakt, een sluis tussen onze 3D-wereld en de hogere dimensies.


Dit zou ook de verklaring kunnen zijn van het toegenomen fenomeen van graancirkels. Volgende fenomenen worden immers vastgesteld bij de gewassen:


stengels worden zacht gemaakt zodat ze kunnen buigen zonder te breken
de stengels vertonen expulsieholten: opgeblazen knopen die ahw van binnenuit worden opgewarmd ( cfr magnetron )
de stengels vertonen electrische lading, die hoger is naarmate ze meer gebogen worden


Dit zou veroorzaakt kunnen worden door dat plasma, dat electrisch geladen gas, dat spiraalsgewijs in de planten binnendringt.

Dit gebeurt ’s nachts en in de vroege ochtend, als de zelfreflecterende eigenschap van de ionosfeer het laagst is.


Het lijkt mij een heel interessante hypothese: door middel van het magma kunnen hogere entiteiten met ons communiceren in de universele taal van kosmometrische vormen.


Dit biedt ook een plausibele verklaring voor de bolletjes magnetiet, heel fijn meteorietstof, dat zowel hoog in de ionosfeer als in de graancirkels te vinden is. De kalk-ondergrond (watervasthoudend gesteente) van ZW-Engeland fungeert hierbij als een soort bliksemafleider waardoor dit stof mee naar beneden gezogen wordt !


Hoofdstuk 6. De tribale profetieën



Het betreft hier allerlei uitspraken van de oudsten of de sjamanen van allerlei natuurvolkeren over heel de wereld, waarbij ze nu de tijd rijp achten om kennis die in hun traditie leeft te openbaren aan de wereld.


Hunbatz Men (Maya-oudste): we moeten de heilige plaatsen bezoeken om het defect in ons DNA te corrigeren en onze energielichamen te versterken. Hij spreekt ook over het activeren van het activeren van piramides op aarde en onder de zee, van onze genetische herinneringen en van onze Kundalini en daardoor onze chakra’s.


Quetz-Sha, een Maya-sjamaan, zegt dat in 2012 de planeet niet zal vernietigd worden maar dat dit het begin is van het transformatieproces van de energie, die wij in onze seksualiteit, in ons hart en onze geest hebben om uiteindelijk (in 2029) vijfdimensionele wezens te worden.


Don Alejandro, een Maya-oudste, zegt dat op 20 december 2012 Moeder Aarde het midden van een magnetische as zal binnengaan en gedurende 60 tot 70 u zal verduisterd zijn door een grote wolk. Verzwakt als ze is door de milieuachteruitgang zullen zeer ernstige natuurrampen optreden met weinig overlevenden maar uiteindelijk zal zij een ander tijdperk binnengaan


Carlos Barrios (Guatemala): 2012 is niet het einde van de wereld, maar de transformatie ervan. Door de samenstand met het centrum van het melkwegstelsel zal er kosmische energie binnenstromen die alles en iedereen en heel de aarde in een hogere trilling brengt.


Willaru Huyata (Inca): in 2013 passeert een reusachtige asteroïde ( 3 maal Jupiter !) en veroorzaakt geweldige cataclysmen. Het merendeel van de mensheid komt om.


Q’ero-profetie (Inca): nu zitten we in een overgangsperiode van spirituele ontwikkeling, waarin we onszelf opnieuw moeten ontmoeten. In 2012 smelten de hogere, de lagere en de fysieke wereld opnieuw ineen.


De Hopi en de Pueblo’s en de Seneca’s en vele andere stammen noemen de huidge tijd deze van zuivering, loutering en transformatie: los komen van de materie, de illusie en de leugen. In 2012 zal de blauwe ster komen en wordt een nieuw lichtlichaam voor de ziel gecreëerd


De Maori’s van Nieuw-Zeeland: in 2012 zal de scheiding tussen de fysieke en spirituele wereld wegvallen



Hoofdstuk 7. Allerlei menselijke vizioenen


Heel wat mensen hebben op een of andere manier inzichten doorgekregen ivm 2012.


Hallucinogene vizioenen


Door inname van psychedelische stoffen ( o.a. bepaalde paddenstoelen -‘vlees der goden’- en ayahuasca) kan je een verruimde bewustzijnservaring opwekken. Het blijkt dat hierin een aantal specifieke stoffen zitten, vooral DMT.


DMT wordt op natuurlijke wijze aangetroffen bij BDE, OBE, geboorte, overlijden en andere mystieke toestanden.


DMT is een van de hormonen die aangemaakt wordt door die kleine klier in het centrum van de hersenen, de epifyse, en die ons losmaakt en in contact brengt met andere dimensies.


Ook in het NT wordt in symbolische taal behoorlijk uitdrukkelijk gesproken over het belang van de epifyse : ‘je oog is de lamp van je lichaam’ en ‘Als je oog troebel is, zal er in heel je lichaam duisternis zijn’. De wijze bruilifotsmeisjes hebben extra olie mee in hun kruiken zodat deze belangrijke lamp niet zonder spirituele brandstof komt ...


Een aantal uitspraken van trippers :


“ 2012 is het moment waarop tijd en ruimte zullen desintegreren en we alleen onze geest zullen overhouden. En dat is niets dramatisch omdat je tegen die tijd beseft dat het lichaam slechts een obstakel is.”


“2012 is het wegstrippen van alles zoals we het kennen”


“2012 is de omzetting van ons biologisch lichaam naar zijn oorspronkelijk lichtlichaam”


“ De tijd stop in 2012. Wees er gereed voor. Het werk moet gedaan zijn. Dit is het moment waar alle belangrijke boeken uit de geschiedenis over geschreven hebben. Dit is het ontstaan van religie”


“De mensheid en verschillende andere soorten (waaronder dolfijnen) werken samen aan een kolossaal project waarvan ik de essentie niet kan snappen en waarvan het grootste deel van de mensheid zich niet bewust is. Dit zal in 2012 voltooid zijn.. Het heeft iets te maken met tijd, bewustzijn en misschien iets met het verlaten van deze planeet of deze weer in zijn oorspronkelijk staat terugbrengen”


“Niemand van ons zal ooit de vernietiging van de aarde meemaken. We zullen geroepen worden voor ze plaatsvindt en ons bewustzijn zal eenvoudigweg wegzweven en onze fysieke lichamen achterlaten om vernietigd te worden”


Enkele uitspraken van BDE’ers


Cassandra Musgrave in 1992 : “ Van 1992 tot 2012 zal alles op aarde enorm versneld en veranderd worden. Ik kreeg te zien dat er iets zou zijn dat leek op drie dagen duisternis. We zullen allemaal een heftige tijd doormaken, maar het zal niet eeuwig duren. We zullen altijd het licht hebben”


Dannion brinkley in 1969: “Ik denk dat het in geografisch en topografisch opzicht heel erg kan worden, maar het spirituele bewustzijn zal met sprongen vooruitgaan. O, ik zou dit voor niets ter wereld willen missen! De aarde is aan het veranderen, zoals het hele universum aan het veranderen is omdat we tussen 2011 en 2012 de terugkeer zullen meemaken van een energiestelsel, dat hier lange tijd heeft bestaan. Je kunt het een spiritueel verheffend bewustzijn noemen, de Wederkomst of het begin van het tijdperk van Aquarius.”


Randolph Weldon “De komst van een doodsster zal tot een wereldwijde nucleaire catastrofe leiden, maar het goede nieuws is dat het leven zal doorgaan op de astrale niveaus en dat het aan ons is om de nog resterende tijd te gebruken om te trachten onze karmische schulden af te lossen




Channelings


Heel wat mensen krijgen berichten door vanuit verre planeten en via lichtwezens. Op internet wemelt het ervan. Naar mijn aanvoelen zit er heel wat kaf onder dit koren, maar sommigen dienen zich als integer en betrouwbaar aan.


Hoofdstuk 8: Twee toetjes


Zaal der Archieven


De twaalf tafelen van Toth die in een ruimte in de buurt van de piramiden zijn verborgen en die op 21/12/2012 zouden geopenbaard worden.



Kristallen schedels


Bekend bij de indianen van N en Z Amerika. Er zouden oorspronkelijk 52 geweest zijn, waarvan de Maya’s er 13 hebben en die door buitenaardse naar aarde gebracht zijn en gecodeerd zijn met informatie uit 12 planetaire beschavingen zoals Sirius, Orion en de Plejaden ( vanwaar ook al deze channelings komen !).


In het moleculaire kristalraster zit informatie ( zoals in onze silicium-chip ) en is toegankelijk via het bewustzijn.


Deze schedels zouden ons in deze overgangsperiode moeten helpen. Ze zullen allen samengebracht worden op een wel bepaalde plaats en tijd onder leiding van de huidige maya’s samen met de oudsten van de indianenstammen uit N en Z-Amerika en enkele andere oude volkeren en culturen ( bv Tibetanen )







CONCLUSIE


Er is duidelijk iets aan de hand, iets heel fundamenteel: een versneld proces van veranderingen dat in een finale climax komt en dat het doel van de schepping duidelijk maakt. Apocalyps = ont-sluiering.


De essentie hiervan lijkt te zijn : bewust-zijn, een volkomen goddelijke manier van zijn en van leven.


We hebben ervoor gekozen om deze geboorte van een nieuwe mens en een nieuwe wereld mee te maken: school’s out, it’s playtime , let’s have this party !

Dhr P Verijcke Belgie October 2008