Thursday, October 30, 2008

Again troubles Airplane Quantas.. ( telegraaf the netherlands)

Toestel Qantas 'blind' over oceaan

CANBERRA/AUCKLAND - Een vliegtuig van de Australische luchtvaartmaatschappij Qantas heeft woensdag de hulp van een ander toestel nodig gehad om veilig de Grote Oceaan over te steken. De weerradar van het vliegtuig had het kort na vertrek uit de Amerikaanse stad Los Angeles begeven, meldden Australische media.


De piloot deelde de verbijsterde passagiers via de intercom mee dat hij „blind vloog”. Door het technische mankement kon de bemanning die naar Sydney had moeten vliegen, niet zien waar de weersomstandigheden ongunstig of zelfs gevaarlijk voor het vliegtuig zouden zijn.

Een vliegtuig van Air New Zealand, dat kort tevoren was vertrokken voor dezelfde vlucht, hield de Qantas-bemanning op de hoogte en begeleidde het toestel veilig naar de dichtstbijzijnde luchthaven, in de Nieuw-Zeelandse stad Auckland.

Qantas had lange tijd de reputatie een van de veiligste luchtvaartmaatschappijen ter wereld te zijn, maar het bedrijf wordt de laatste tijd geplaagd door mankementen en defecten. Eerder deze maand raakten tientallen passagiers gewond toen een Qantas-toestel plotseling hoogte verloor. Een ander vliegtuig moest in juli een noodlanding maken, nadat de druk aan boord was weggevallen door de explosie van een zuurstoffles.