Wednesday, November 01, 2006

Klimaatbosjes ( zonder dat wij het beseffen verplaatsen we zelf de jungle naar Europa)

Bomen moeten klimaat onder aandacht brengen
LEEUWARDEN - Op diverse plekken in Nederland worden vanaf half november bomen geplant om de klimaatproblematiek onder de aandacht te brengen. De zogenoemde klimaatbosjes bestaan uit drie, zes of negen walnotenbomen en krijgen verspreid over zeshonderd à zevenhonderd locaties een plekje.
Het eerste klimaatbosje wordt op vrijdag 17 november in Leeuwarden tegenover het station geplant, aldus een zegsman van de Friese tak van Landschapsbeheer Nederland donderdag. De andere provincies moeten nog locaties voor de walnotenbomen aanwijzen.
De klimaatbosjes zijn een onderdeel van de campagne hier.nl, waarvoor veertig organisaties samenwerken, waaronder Landschapbeheer Nederland. De bosjes zijn vooral symbolisch, want ze zijn veel te klein om daadwerkelijk het klimaat te verbeteren. De walnotenbomen worden onder meer bij scholen, kinderboederijen, rotondes en stations geplaatst om mensen ,,bewust'' te maken van de aanleg van bossen in de tropen en Oost-Europa als compensatie voor onze C02 uitstoot.