Monday, September 18, 2006

Gebouw Milaan stort in na explosie ( waarschijnlijk komt dooor de vele aardbevingen die ervoor zorgen dat gasleidingen gaan knappen...)

Gebouw Milaan stort in na explosie
Uitgegeven: 18 september 2006 22:54 Laatst gewijzigd: 18 september 2006 23:13 MILAAN - Een gebouw van vier verdiepingen in de buitenwijken van Milaan is maandagavond ingestort nadat zich een explosie had voorgedaan. Zeker twee personen zijn omgekomen en ongeveer twintig zijn gewond geraakt. Verschillende mensen zijn nog vermist, waaronder twee kinderen. Dat heeft de politie gemeld.


De explosie in via Lomellina veroorzaakte een brand en deed andere gebouwen tot vierhonderd meter ver schudden. De brandweer, die massaal uitrukte, had het vuur na een uur onder controle en zocht in de puinhopen naar mogelijke overlevenden. Getuigen roken vlak voor de explosie gas, meldde de brandweer.
De voorkant van het gebouw is ingestort en op straat lagen meubels en glas, zei een omwonende tegen het persbureau AP. Bij de explosie kwamen een Albanees en een 69-jarige Italiaan om het leven.