Tuesday, July 21, 2009

WAARSCHUWINGEN BLIKSEM INSLAGEN !!!

Blikseminslagen ontregelen treinverkeer


AMSTERDAM - Blikseminslagen hebben het treinverkeer dinsdagavond ontregeld. Tussen Nijmegen en Venlo rijden geen treinen als gevolg van een blikseminslag en ook rond Woerden zorgde bliksem voor problemen op het spoor.
Overlast door bliksem en regenslideshow
Reizigers tussen Utrecht Centraal en Alphen aan den Rijn, Den Haag Centraal en Rotterdam Centraal krijgen te maken met een extra reistijd van meer dan een uur.

Ook op het traject Zwolle-Amersfoort heeft blikseminslag gezorgd voor problemen. Tussen Zwolle en 't Harde rijden minder treinen, aldus de NS op haar website. Tussen Blerick en Venray rijden helemaal geen treinen door een boom op het spoor.




Het is nog niet bekend wanneer de problemen opgelost zijn. Tussen Cuijk en Nijmegen zijn inmiddels stopbussen ingezet.


Reisadvies

Reizigers tussen Rotterdam Centraal en Amersfoort of Utrecht Centraal wordt geadviseerd te reizen via Schiphol. Ook reizigers vanuit Den Haag zullen dit traject moeten gebruiken.

Reizigers tussen Dodrecht en Utrecht kunnen nu reizen via Geldermalsen en mensen die van Roosendaal naar Utrecht willen zullen via s-Hertogenbosch moeten gaan. Rond Utrecht Centraal geldt nog een langere reistijd door een inmiddels verholpen wisselstoring.


KNMI

het KNMI waarschuwde dinsdagavond al voor een zeer actief onweersgebied. Vooral in de provincies Noord-Brabant en Limburg kan dat leiden tot overlast door hevige regenval en veel blikseminslagen.

Het zuidwesten van het land kreeg aan het eind van de middag al een aantal pittige buien voor de kiezen. Lokaal viel veel neerslag.

Het verkeer moest volgens de ANWB op veel plaatsen de snelheid matigen. Het onweer trekt in noordoostelijke richting over het land.

Het is al de derde waarschuwing die het KNMI deze maand uitgeeft.


lET U OP DAT VOOR GEHEEL NEDERLAND EN DUITSLAND DEZE WAARSCHUWINGEN GELDEN..