Monday, July 27, 2009

38 doden door hevige regenval in China

Minstens 38 mensen zijn om het leven gekomen nadat hevige regenval en overstromingen verschillende gebieden in het zuidwesten en het centrum van China teisterden. Acht anderen raakten vermist. Dat melden de Chinese persagentschappen Xinhua en China News service.

Hevige regenbuien teisterden vanaf gisteravond gedurende een tiental uur het kanton Miyi, in de provincie Sichuan. Tweeëntwintig mensen kwamen om en zeven anderen zijn nog altijd vermist.

94 miljoen schade
In Hunan, in het centrum van het land, kwamen 16 mensen om ten gevolge van hevige regenval die de regio al vier dagen lang teisterde. Een iemand is nog altijd vermist. De schade in de regio wordt geschat op 94 miljoen euro. In Sichuan moest er voor meer dan 250.000 mensen een ander onderkomen worden gezocht nadat hevige stormen door het gebied raasden.

Volgens officiële cijfers zijn er tijdens de eerste zes maanden van 2009 al 95 mensen omgekomen tijdens overstromingen. De gebieden in het zuiden en het centrum van China zijn extra gevoelig voor overstromingen tijdens het regenseizoen. (afp/svm)
27/07/09 14u31

www.hln.be