Tuesday, May 23, 2006

Oorsprong Maja kalenders..

'the year zero' is een nederlandse film over de maya profetieën.
Persoonlijk vind ik het een leuk en indrukwekkende documentaire. Zie maar voor jezelf.


achterflap videoband:

The year zero

Een film over Mayavoorspellingen aan de vooravond van grote veranderingen.

Volgens vele indiaanse mythen en profetieën staan we thans aan de vooravond van enorme gebeurtenissen die, na een ongekende turbulente tijd, een tijdperk van vrede en harmonie op aarde inluiden. In december 2012 eindigt in de millenia oude Mayakalender de periode van de Vierde Zon en begint die van de Vijfde.

Indiaanse medicijnmannen en -vrouwen, en stamoudsten uit Noord-, Midden- en Zuid-Amerika hebben inmiddels massaal gehoor gegeven aan de oproep van Mayaziener en kenner van profetieën Zwervende Wolf om bij elkaar te komen en zich middels rituelen voor te bereiden op de nieuwe tijd.
De laatste keer gebeurde dat in 1997, midden in het Amazone oerwoud van Colombia.
Voor Zwervende Wolf betekende deze bijeenkomst het eindpunt van een levenslange zwerftocht langs alle indianenstammen in Amerika, waarbij hij hen opriep zich te verenigen. Hier ontmoette filmmaker Wiek Lenssen niet alleen Zwervende, maar ook de eveneens uit Guatemala afkomstige Mayagenezer en regenmaker Don Julian.

Voor de film the year zero zocht Lenssen beide sjamanen op in hun door dictaturen en geweld geteisterde vaderland. Daar vertellen ze over hun leven, hun werk, het functioneren van de Mayakalender en de betekenis van de Maya profetieën voor de mensheid.
Een bijzondere documentaire over een ontmoeting aan de vooravond van grote veranderingen.

Nederlands en Spaans gesproken/Nederlands ondertiteld; VHS-PAL; kleur; 85 min.

Voor meer informatie: http://www.jurafilm.nl