Wednesday, May 24, 2006

Grote brand in meubelmagazijn Veenendaal

Grote brand in meubelmagazijn Veenendaal

Uitgegeven: 24 mei 2006 15:30
Laatst gewijzigd: 24 mei 2006 17:06

VEENENDAAL - In het centrale magazijn van Poppeliers Meubelen Veenendaal is woensdagmiddag brand uitgebroken. Het vuur ontstond rond half drie in de opslagruimte van de zaak. Duizenden meubels zijn in vlammen opgegaan. De schade loopt in de miljoenen. Het magazijn ligt op een industrieterrein.


Foto: Marc Koot | Duizenden meubels zijn in vlammen opgegaan


Rond vier uur was de brandweer er nog niet in geslaagd de brand onder controle te krijgen. De hulpdiensten zijn met groot materieel uitgerukt. Uit voorzorg zijn ook de ambulancediensten ter plekke. Extra materieel is aangerukt vanuit de omliggende plaatsen Leersum,Woudenberg, Scherpenzeel Rhenen en IJsselstein nog extra hulp is opgeroepen vanuit andere regio,s zoals Apeldoorn en Utrecht.

Ook neemt de brandweer voorzorgsmaatregelen om omliggende bedrijven te beschermen. Een vijver doet dienst als bluswaterreservoir. De rookwolken zijn in de wijde omgeving te zien.


Foto: Janne Waagmeester | Brandweer bestrijdt brand in Veenendaal

Naar verluidt zijn duizenden klanten van Poppeliers gedupeerd door de brand, aangezien er voornamelijk door klanten bestelde meubelen in de opslagruimte stonden. Het zou gaan om onder andere bankstellen en kasten.

Exta gevaar ontstond toen de muren het begaven en de vlammenzee oversloeg naar naastliggende bedrijven.