Wednesday, May 24, 2006

Grote brand vliegveld Istanbul

Grote brand vliegveld Istanbul

Uitgegeven: 24 mei 2006 14:54
Laatst gewijzigd: 24 mei 2006 17:11

ISTANBUL - Op de internationale luchthaven Atatürk van Istanbul is woensdag, rond de klok van half twee, een grote brand uitgebroken. De brand woedt in de vrachtterminal van het vliegveld en is alle vliegverkeer gestremd. De autoriteiten zijn bezig duizenden mensen uit de aankomst- en vertrekhallen te evacueren.

Bekijk video: Modem/ Breedband



Blusvliegtuig boven vliegveld Atatürk

In de grote vrachtloods die vlam vatte werkten meer dan tweehonderd mensen. De autoriteiten menen dat die de plaats van de brand tijdig hebben kunnen verlaten. Slechts drie mensen raakten gewond. Het Turkse ministerie van Transport meldde na enkele uren dat de brandweer het vuur meester was. Een lokale journalist, Gokhan Guvenz, meldde tegenover CNN dat kortsluiting de oorzaak van de brand is. Volgens een getuige was er onderhoud aan het elektriciteitsnetwerk aan de gang.

Blusvliegtuigen

Een ooggetuige verklaarde tegenover CNN dat de rookwolken vanuit heel Istanbul te zien zijn. Volgens de getuige zijn brandweermensen druk bezig de brand onder controle te krijgen en te voorkomen dat deze overslaat naar een nabijgelegen hotel, dat inmiddels is ontruimd. Tegelijkertijd proberen blusvliegtuigen de brand vanuit de lucht te bestrijden.

Vliegtuigen die in buurt stonden werden weggesleept. De sterke wind blies de enorme rookwolken onder meer in de richting van het luchthavengebouw voor passagiers. Maar behalve schrik veroorzaakte de brand daar geen noemenswaardige consternatie. Sommige Turkse media berichtten over falende elektronische apparatuur, maar de luchthaven bleef over het algemeen normaal functioneren.