Sunday, August 01, 2010

China.. ( Vwk )Overstromingen Jilin provincie Noordoost-China
In Noordoost-China Jilin provincie hebben sinds 24 juli, 47 mensen het leven verloren en 45 anderen worden nog steeds vermist door overstromingen na overvloedige regenval. Ook zijn ongeveer 375000 mensen geƫvacueerd en 25800 gebouwen stortten in, wat toe te schrijven is aan de overstromingen. De economische schade ten gevolge van overstromingen beloopt in deze provincie bijna 4 miljard yuan (590 miljoen dollar). Meer zware regenval wordt verwacht van 3 tot 4 augustus volgens de lokale weersvoorspelling.

Ongeveer 7000 chemische vaten zijn in een grote rivier tercht gekomen in Noordoost-China Jilin provincie. De containers werden aangetroffen in de Songhua-rivier in Jilin City. 3000 zijn gevuld met chemische stoffen, de rest is leeg.

De lokale overheid en milieudiensten hebben gereageerd met het opvissen van de vaten en het bewaken van de kwaliteit van het water. Tot dusver zijn 1500 vaten teruggevonden. De containers werden voor het eerst gespot op woensdag in de rivier de Songhua. Ze dreven eerst in de Wende Rivier en vervolgens stroomde ze de Songhua rivier in. Dit gebeurde na overstromingen van de opslagfaciliteiten van twee chemische fabrieken in Yongji County. Overstromingen troffen Yongji met een waterdiepte van vijf meter in sommige gebieden.

De magazijnen van de Jilin Xin-ya-qiang Biotechnol Company en Jilin Zhong xin groep werden overstroomd. Elk met chemicaliƫn gevuld vat bevat ongeveer 170 kg van chemische stoffen. Van de 3000 vaten bevatten ongeveer 2500 trimethyl chloor silicane. Het is een een kleurloos ontvlambare vloeistof met een indringende geur. De rest van de vaten bevatten hexamethyl disilazane - een kleurloze vloeistof met een scherpe geur.