Tuesday, August 31, 2010

Ziektes grote oorzaak verder oplopen dodental Pakistan ( de morgen)..

Overlevenden overstromingen Pakistan sterven door ziektes
31/08/10 11u21

In de zuidelijke Pakistaanse provincie Sindh zijn minstens 17 overlevenden van de overstromingen, onder wie negen kinderen, omgekomen door ziektes en hongersnood.

De Pakistaanse autoriteiten hebben moeite om de meer dan 17 miljoen getroffen mensen te voorzien van voedsel, zuiver water, medicijnen en onderdak. Verschillende VN-hulporganisaties zijn ter plaatse om te helpen, maar er wordt slechts langzaam vooruitgang geboekt.

Volgens lokale media zijn de afgelopen 24 uur in vluchtelingenkampen in de districten Kahmoor en Larkana 16 mensen omgekomen door gastro-enteritis (maag- en darmontstekingen). Een kind stierf naar verluidt van de honger in het district Thatta. Honderden mensen hadden daar hun toevlucht gezocht op een kerkhof.

Khair Mohammad Kaloro, een van de functionarissen ter plaatse, bevestigde dat er in de kampen "enkele doden door gastro-enteritis" zijn gevallen. Volgens Kaloro hadden de slachtoffers de ziekte echter al bij zich toen ze in het kamp aankwamen en is er dus geen besmetting in de kampen zelf.

Pakistan telt momenteel meer dan 2.800 vluchtelingenkampen die geleid worden door de overheid. In totaal verblijven daar zo'n 900.000 mensen.

De overstromingen die 5 weken geleden van start gingen, hebben een vijfde van Pakistan onder water gezet en meer dan 1.600 levens geƫist. (belga/vsv)