Monday, March 01, 2010

WAAR DE POLITIEK WERELDWIJD BEKVECHT SLAAT MOEDER NATUUR GENADELOOS TOE... ( ad)

Storm eist 40 mensenlevens in Frankrijk

UPDATE PARIJS - Het noodweer dat zondag over het westen van Europa raast, heeft in Frankrijk zeker veertig mensenlevens geëist. Dit berichte het Franse Hoge Comité voor Bescherming van de Bevolking. Daarmee heeft de storm in Europa al aan 45 mensen het leven gekost. Er zijn ook mensen omgekomen in Spanje, Portugal en Duitsland.

In Spanje kwamen twee mannen om het leven, toen een boom terechtkwam op de auto waarin ze reden
Bretagne en het zuidwesten van het land zijn het zwaarst getroffen. In de kuststreek tussen Bordeaux en Nantes zijn minstens acht mensen om het leven gekomen. Onder de slachtoffers is een hoogbejaarde vrouw die verdronk in haar overstroomde huis op het eiland Oléron. In kustplaatsen staat meer dan een meter water. Meer dan een miljoen mensen zitten zonder stroom.

In Spanje kwamen twee mannen om het leven, toen een boom terechtkwam op de auto waarin ze reden, en stierf een bejaarde vrouw door een vallende muur. Een 10-jarige jongen in Portugal werd gedood door een vallende tak.

Kustgebieden in Portugal gingen in de loop van zaterdag gebukt onder windstoten met snelheden tot 147 kilometer per uur. Ook uit Spanje en Frankrijk kwamen meldingen over rukwinden. In het zuidwesten van Frankrijk zit meer dan een miljoen huishoudens zonder elektriciteit, doordat stroomkabels braken. (ANP)