Wednesday, March 31, 2010

Schade Belgie.. ( de morgen.be)

Schade door felle rukwinden in Leuvense regio

Op diverse plaatsen in de Leuvense regio hebben dinsdagavond omstreeks 19.00 uur dertig daken van huizen schade opgelopen door forse rukwinden die gepaard gingen met een hevige regenbui. Volgens de Leuvense brandweer was er in de omgeving van Bierbeek-Lubbeek wellicht sprake van een windhoos. Ook in Haacht en Veltem-Beisem (Herent) werden rond hetzelfde tijdstip daken beschadigd. Ondanks de zware schade raakte er niemand gekwetst.

In Bierbeek werd het dak van de kantine van de plaatselijke voetbalclub KHO Bierbeek afgerukt. In de Ledigheidstraat in Lubbeek was dat het geval met het dak van een loods van een boerderij. Hier beschadigden brokstukken van het dak drie aanpalende huizen. In de Krabbeheidestraat in Bierbeek kwamen een aantal bomen op het wegdek terecht.

Veel werk voor brandweer
In de Verhaegenlaan in Haacht werd een stuk van het dak van een school weggeblazen door de wind. In Veltem-Beisem tot slot werden enkele dakpannen van een huis weggewaaid. De Leuvense brandweer had de hele avond werk om de eerste herstellingen uit te voeren. (belga/kve)