Thursday, December 24, 2009

WINTERWEER ZORGT OVERAL VOOR GROTE PROBLEMEN... ( AD)

Winterstorm treft vakantiegangers

Reizigers op de O'Hare International Airport in Chicago. Alleen al op de vliegvelden van Chicago vielen honderden vluchten uit en stonden er kilometerslange rijen wachtende reizigers. ANP
LONDEN - Niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland steekt het winterweer mogelijk een stokje voor de kerstplannen van veel mensen. Zo waarschuwen meteorologen in Groot-Brittanniƫ en de VS mensen die de kerst elders willen doorbrengen, om donderdag thuis te blijven.

In een deel van Groot-Brittanniƫ regent het, waardoor wegen en start- en landingsbanen in ijsbanen zijn veranderd. Opvriezing zorgt vooral op lokale wegen voor gevaar. Wel kan er weer met de Eurostartreinen door de Kanaaltunnel worden gereisd. Vrijwel alle diensten zijn hervat, nadat in het weekeinde geen trein meer reed door het winterweer. Tienduizenden mensen werden gedupeerd.

Hevig winterweer doorkruist ook de kerstplannen van veel Amerikanen. Alleen al op de vliegvelden van Chicago vielen honderden vluchten uit en stonden er kilometerslange rijen wachtende reizigers. In het noordelijke deel van de VS valt donderdag naar verwachting tot 60 centimeter sneeuw. Het zuidelijke deel krijgt te maken met hevige regenval. Dat levert op de meeste plekken ijzel op. Sommige gebieden moeten rekening houden met overstromingen. (ANP)