Tuesday, December 29, 2009

Overlast door ijzel Duitsland en Belgie... ( telegraaf)

IJzel en vorst regeren over Duitsland HAMBURG - IJzel en vorst hebben in de nacht van maandag op dinsdag voor vele tientallen ongelukken gezorgd in Duitsland. Alleen al in Brandenburg bij Berlijn telde de politie zeker tachtig ongevallen door gladheid. Voor twee mensen liep het ongeval fataal af. Ten minste zeven mensen raakten gewond, van wie enkelen ernstig.



In de aan Nederland grenzende deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen vonden verschillende zware ongelukken plaats. Een 30-jarige man kwam om het leven toen hij de controle over de auto verloor en tegen een boom reed. Dat gebeurde eveneens met een 45-jarige vrouw in het noordoosten van het land, waar vele tientallen ongevallen plaatsvonden.

Ook in de bergen van Beieren, noordelijk Hessen en Rijnland-Palts waren de straten spiegelglad. Dat leidde tot verschillende ongelukken met vooral blikschade en enkele gewonden. Een man raakte zwaargewond toen hij met panne langs de weg stond en een auto wilde laten stoppen. Hij werd echter aangereden. Rond de jaarwisseling kan Duitsland volgens meteorologen in het noorden op ongeveer 30 centimeter sneeuw rekenen. Zuid-Duitsland moet rekening houden met zware regenval.

Door ijzel vonden dinsdag ook in Belgisch Limburg tientallen ongevallen plaats. Verschillende auto's gleden van de weg door gladheid. Er wordt flink gestrooid in het gebied om de gladheid zoveel mogelijk tegen te gaan.