Wednesday, December 23, 2009

Vallende sneeuwbrokken zorgen voor problemen Heerenveen ( telegraaf)

Vallende sneeuwbrokken zorgen voor gevaarlijke situatieHeerenveen- PSV gaat niet


AMSTERDAM - Het bekerduel woensdagavond tussen sc Heerenveen en PSV gaat niet door. Klompen sneeuw en ijspegels op het dak van de zuidtribune van het Abe Lenstra Stadion vormen een te groot gevaar voor spelers en publiek. De klompen kunnen in de gracht rond én op het veld vallen.


Vallende sneeuwbrokken in het Abe Lenstra Stadion De brandweer verwijderde dinsdag een deel van het pak sneeuw. Bekijk hier de beelden van de vallende brokken die met een enorme dreun in de gracht rond het veld belanden.

De brandweer heeft de afgelopen dagen geprobeerd de sneeuw te verwijderen, maar dat is niet gelukt omdat niet het hele dak bereikt kon worden. Het veld, de tribunes, de wegen en de parkeerterreinen zijn op orde, alleen de situatie van het dak is te gevaarlijk om de wedstrijd te laten spelen. "Heel zonde, maar het is niet anders”, aldus een woordvoerster van de KNVB.

De loting voor de volgende bekerronde - de kwartfinales - vindt nu in plaats in Enschede na afloop van de wedstrijd FC Twente - Helmond Sport. Oorspronkelijk zou de trekking in Heerenveen plaatsvinden.

Door de hevige sneeuwval werden zondag ook al alle competitiewedstrijden van die dag afgelast.