Monday, December 28, 2009

Lawines zorgen voor doden Italie... ( de morgen.be)


Al zeker negen doden door lawines in Noord-Italië

DM update Op korte tijd zijn in Noord-Italië nergen mensen om het leven gekomen door lawines, onder wie een 14-jarige Duitse jongen, twee Italiaanse toeristen en vier reddingswerkers. Vanmiddag zijn ook twee Duitse skiërs onder de sneeuw teruggevonden.

Den 56-jarige man uit Frankfurt en de 50-jarige vrouw uit Tübingen waren sinds maandag vermist, verklaart een woordvoerder van de politie. Samen waren ze in het skigebied Pitztaler van de skipistes afgeweken.

Verrast door lawine
In Trentino, in Zuid-Tirol, zijn gisterenavond vier mensen van de reddingsdienst omgekomen, die op zoek waren naar twee vermiste toeristen. Het reddingsteam werd op een hoogte van meer dan 2.000 meter verrast door een lawine en werd meegesleurd, zo berichtten Italiaanse media. Drie andere redders van het team geraakten gewond. Eén van hen kon alarm slaan.

Snowboarden
Ook een 14-jarige Duitse snowboarder kwam om het leven toen hij met twee metgezellen een afdaling maakte waarbij ze alledrie weggleden. De twee anderen konden door een reddingsteam geholpen worden, maar één van hen heeft er zware rugletsels aan overgehouden.

Toeristen
Vandaag vond de bergwacht dan in de Dolomieten de lijken van twee Noord-Italiaanse toeristen terug, naar wie gisteren werd gezocht. Ook zij werden het slachtoffer van een lawine.

Het lawinealarm in de Alpen is nu verhoogd en het wordt afgeraden om buiten de skipistes te gaan. (anp/dpa/adb/lpb/edp)