Sunday, November 22, 2009

Veerboot zinkt in slecht weer Sumatra ( telegraaf)

Veerboot zinkt bij Sumatra

JAKARTA - Voor de kust van het Indonesische eiland Sumatra is een veerboot met meer dan tweehonderd mensen aan boord gezonken. Dat heeft de politie meegedeeld. Mogelijk is de oorzaak het slechte weer dat in het gebied heerst.

De boot was van het eiland Batam te zuiden van Singapore op weg naar Pekanbaru in de provincie Riau op Sumatra. Hij zonk rond 04.00 uur (Nederlandse tijd) in de buurt van het eiland Karimun. Volgens een lokale politiefunctionaris waren er op het schip 213 passagiers en dertien bemanningsleden. Velen van hen zouden nog in het water drijven. „Wij proberen hen zo snel mogelijk in veiligheid te brengen”, zei de functionaris.

De 234 miljoen inwoners van Indonesiƫ wonen verspreid over 17.000 eilanden. Het scheepvaartverkeer neemt daardoor een belangrijke plaats in in het transport van mensen en goederen. Het land is herhaaldelijk opgeschrikt door ongelukken met veerboten. Begin dit jaar kwamen 335 mensen om, toen een boot bij het eiland Sulawesi zonk. In december 2006 ging voor de kust van Java een veerboot ten onder door een storm. Dat kostte meer dan vijfhonderd mensen het leven