Saturday, November 22, 2008

Veel overlast door weer... ( msn.com)

Doden en schade door hagel en windHagel, sneeuw en wind zorgen op diverse plaatsen voor veel problemen.
Waarschuwingen

Het verkeer kan nog steeds hinder ondervinden van het herfstweer. Het KNMI waarschuwt voor gladheid op de weg als gevolg van hagel- en sneeuwbuien. Verder komen er in de kustprovincies nog steeds zware windstoten voor. Ook het vliegverkeer op Schiphol heeft last van het grillige weer.

Gladheid

In Epe (G) en in Gieten (Dr) zijn twee automobilisten om het leven gekomen door gladheid als gevolg van hagel. In Klazienaveen (Dr) overleed een fietser uit Emmer-Compascuum nadat hij was aangereden door een automobilist. Die verklaarde tegen de politie dat hij tijdens een sneeuwbui verblind was geraakt door een tegemoetkomende auto.

Gewonde

In Rotterdam Hoogvliet waaide het dak van zes woningen. Daarbij raakte een vrouw gewond. Elders in de stad moesten flatbewoners hun woning verlaten nadat de pui was weggewaaid. Bij Papendrecht waaide een lege container van een vrachtschip.
BasisschoolBasisschool De Petteflet in Tilburg moest worden ontruimd omdat de pannen van het dak waaiden; een paar kwamen in de klassen van de bovenbouw terecht. Van de 170 kinderen zijn er zoveel mogelijk naar huis gestuurd. Verder waaide in Tilburg een aluminiumplaat van het Stadskantoor.

Windhoos


Het Mega Piraten Festijn in Neer (Limburg) werd getroffen door een windhoos en een enorme hagelbui. Een rokerstent waaide om en het terrein is in een modderbad veranderd. In Biddinghuizen (Flevoland) waaide een steiger op een bestelbusje. In Lelystad waaiden platen van de rechtbank en raakten drie auto's beschadigd.

Verkeer

Ook het verkeer had last van de wind. Op de A12 waaide een aanhangwagen van een vrachtauto om, terwijl op de A27 en A28 auto's hun aanhangwagens verloren. Treinreizigers hadden te kampen met vertragingen. Onder meer bij Bunde, Nieuw Vennep en Den Haag Mariahoeve waaiden bomen op het spoor. Op drie andere plaatsen zijn bovenleidingen beschadigd.