Sunday, November 30, 2008

Opnieuw 80 Grienden gestrant op kusten Australie..( leylijnen zijn reeds veranderd waardoor grienden massaal op stranden zwemmen..

Tachtig grienden op rotskust Tasmanië gestrand

(Novum/AP) - Zo'n tachtig grienden zijn op de rotsachtige kust van het Australische eiland Tasmanië gestrand en vervolgens tegen de rotsen te pletter geslagen. De dieren bezweken voordat reddingswerkers er zondag in slaagden het verafgelegen ontoegankelijke gebied te bereiken. De grienden waren zaterdag door een helikopter gesignaleerd. Toen leek een twaalftal van de dieren nog in leven.

De reddingswerklers zagen zo'n vijftien grienden, vermoedelijk behorend tot dezelfde groep, aanstalten maken om weg te zemmen. Kennelijk waren deze dieren afgekomen op de noodsignalen van de overige grienden en waren zij in de buurt gebleven totdat de laatste van de gestrande grienden was bezweken.


Vorige week strandde een groep van 64 grienden -vrouwtjes en kalveren- op de noordkust van Tasmanië. Parkwachters en vrijwilligers slaagden erin elf van hen te redden. De elf werden in singels op speciale vrachtauto's gehesen en naar een ander strand gebracht, waar ze bij hoog water werden teruggeduwd in zee.


Grienden behoren eigenlijk tot de dolfijnenfamilie, maar worden vanwege hun gedrag vaak tot de walvissen gerekend. Ze trekken in grote groepen door de oceanen.