Saturday, March 01, 2008

Veel overlast gemeld door zware storm

Zware schade aan circus door storm


ZEELAND - Het Staatscircus van Moskou-Holiday is door de storm in de nacht van vrijdag op zaterdag ernstig beschadigd. Daardoor kan het circus, dat dit weekeinde de tenten heeft opgeslagen in de Brabantse plaats Zeeland, de komende dagen geen voorstellingen geven.

Storm zorgt voor overlast

Dat liet directeur Hans Martens zaterdag weten. De harde wind boog de stalen masten krom. Zware vrachtwagens, waaraan de tent was verankerd, werden meters ver weggetrokken.

Ook het interieur van de tent liep zware schade op. "We hebben van alles geprobeerd om de tent te redden, maar het lukte niet. Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt",aldus Martens.

De directeur heeft geen idee hoeveel schade de storm heeft veroorzaakt. "Het waait hier nog steeds hard. Zondag kunnen we bekijken wat de exacte schade is."

Zeeland

De storm zorgde volgens de politie in Zeeland voor meer overlast. Er waren vooral veel kapotgewaaide ramen.

Opvallende zaken waren omgewaaide verkeerslichten voor de Westerscheldetunnel bij Borssele en het wegwaaien van de afscheiding tussen twee weghelften bij wegwerkzaamheden bij de Zeelandbrug.

In het Zeeuws-Vlaamse Axel waaide een boom op een huis, maar of daar veel schade is ontstaan, kon de politie niet zeggen.

Haaglanden

De brandweer in de regio Haaglanden had vrijdagnacht en zaterdagochtend de handen vol aan omgewaaide bomen en afgerukte takken, aldus een woordvoerder van de brandweer.

In Pijnacker kwam een 15 meter hoge conifeer op een woning terecht. De bewoners, die aan de andere kant van het huis sliepen, bleven ongedeerd. In enkele gevallen werden auto's geraakt door afgerukte takken.