Leylijnen, aardstralen en wichelroedelopen
Leylijnen en aardstralen zijn bekende begrippen in de volksmond. Vaak worden ze gebruikt als verzamelnaam voor allerhande energielijnen en energiepunten. Ook zijn er andere begrippen en termen die regelmatig door elkaar genoemd worden.
In Nederland worden met name de begrippen leylijnen en aardstralen gebruikt voor de verschillende energieën. Leylijnen vooral voor de positieve en aardstralen voor de negatieve energieën. De naam "aardstralen" wordt gebruikt voor tal van negatieve energieën die een ongezonde invloed hebben op de mens. Ze tasten met name de gesteldheid van een persoon aan, waardoor deze (sneller) ziek wordt. Deze twee benamingen zijn een verzamelnaam voor allerhande energielijnen. Maar de benaming leylijnen wordt OOK gebruikt om een specifiek netwerk van lijnen aan te duiden. Waar deze leylijnen kruisen is er vaak een krachtplaats. Op zo'n plek bouwden onze voorouders in de Lage landen hun heiligdommen. Deze liggen vaak op kilometers lange kaarsrechte lijnen. Voorbeelden van die heiligdommen zijn menhirs, steencirkels, hunebedden, grafheuvels, Romeinse tempels, boomheiligdommen en oude kerken die voor 1350 zijn gebouwd. 1350 is ongeveer het jaar toen de katholieke kerk verbood om nog langer "dit heidense gebruik" toe te passen: het bouwen op kruispunten van leylijnen.
De hunebedden, menhirs en steencirkels die millennia geleden werden gebouwd, hadden niet als doelstelling om een begraafplaats te zijn, maar om als heiligdom te dienen. Een heiligdom waar de energieën van de plek getransformeerd werden. Archeologen hebben dan ook geen skeletten uit die tijd gevonden.. Deze heilige plaatsen werden gebruikt voor verering en offering, een plaats van hun religie. De grafheuvels die in latere tijden werden opgeworpen dienden wel voor de begraving, maar tegelijkertijd ook als heilige religieuze plaats.
In de Romeinse tijd plaatsen de Romeinen hun tempels op kruisingen van leylijnen, boomheiligdommen en de oude kerken volgden in latere eeuwen. De oude natuurvolkeren kozen deze plek niet voor niets uit. Op de plaats van een leycentrum is er veel energie aanwezig, een krachtplaats. Hier probeerden ze in contact te treden met het goddelijke, het heilige. Hier hadden ze hun religie.
Om de plaats te bepalen van een heiligdom of kerk werd er met name in de christelijke tijden een wichelroede gebruikt. Een wichelroedeloper ging toen, onder de hoede van een proost, op pad om in de verschillende dorpen waar dat nodig was, de plaats van het kerkgebouw te bepalen. Dit is in geschriften terug te vinden, maar de wichelroede zou nog vele duizenden jaren ouder zijn. Het bekendste is de wichelroede van een V-vormige tak die gebruikt wordt om water op te sporen, om er vervolgens een put te slaan. Ook voor het vinden van olie en ertsen is de wichelroede een goed gebruikt hulpmiddel.
Tegenwoordig is de wichelroede nog steeds goed te gebruiken al worden er nu wederom de leylijnen mee opgespoord. Wel zijn er varianten op de houten V-vormige wichelroede gekomen. Eén ervan is de allemanswichelroede, die door meer mensen gemakkelijker te gebruiken is. Deze bestaat uit twee in L-vorm gebogen staafjes van metaal. Dit kan bijvoorbeeld lasdraad zijn of een metalen klerenhangertje.
Het belangrijkste bij het wichelroedelopen is de afstemming. Dit is vergelijkbaar met een radio. De radio stem je af op een frequentie waar je naar wilt luisteren. Zo werkt het met een wichelroede ook. Het heeft niet veel zin om zonder afstemming de wichelroede te hanteren, want dan krijg je allerlei informatie door elkaar zonder te weten wat je aantreft. Om te weten wat je aantreft, is afstemming noodzakelijk. Je kunt je afstemmen door simpel weg datgene wat je wilt zoeken, of de naam van datgene wat je zoeken wilt, in je hoofd te houden. Vervolgens blijf je neutraal in een ontspannen concentratie. Het wichelroedelopen kun je het beste oefenen bij een oude kerk. Hier kun je rustig omheen lopen om te proberen leylijnen (bijvoorbeeld) te vinden. Je houdt als afstemming het woord "leylijnen" in je hoofd en in een ontspannen, neutrale concentratie ga je rondom de kerk lopen. Met name het altaar en de toren zijn op een sterk kruispunt van leylijnen gepositioneerd.
Ook hebben de oude kerkbouwers rekening gehouden met andere energieën en hebben ze in het kerkgebouw de energieën verwerkt. Naar deze kunde wordt er in de huidige tijd onderzoek gedaan door verschillende groepen. Ook wordt er over het onderwerp van wichelroedelopen, leylijnen en aanverwante een Nieuwsbrief Leylijnen uitgebracht, waarop gratis geabonneerd kan worden.
Website: www.leylijnen.com