Tuesday, November 27, 2007

Meer nieuws overstromingen Jakarta ( balans tussen zon en maan zal tijdelijk wegvallen en zorgen voor grote eb en vloed stoornissen.)

Jakarta deels onder water door hoge vloed
JAKARTA - De Indonesische hoofdstad Jakarta staat sinds maandag gedeeltelijk onder water als gevolg van de hoge vloed. Tienduizenden mensen zijn hun ondergelopen huizen ontvlucht en een tolweg naar de internationale luchthaven is noodgedwongen afgesloten. Duizenden reizigers kwamen daardoor vast te zitten op het vliegveld of in het verkeer. Geprobeerd wordt het water, dat op sommige plaatsen 1,70 meter hoog staat, weg te pompen, maar verwacht wordt dat de problemen de hele week zullen aanhouden.


Bewoners van het noorden van Jakarta zijn gewend aan wateroverlast door de maandelijkse hoge vloed, maar zo erg als nu hebben de meesten het nog nooit meegemaakt. In de krant de Jakarta Post kwam een deskundige op het gebied van overstromingen aan het woord, Jan Jaap Brinkman, die zei dat waarschuwingen voor een extreem hoge vloed, die zich eens in de achttien jaar voordoet, zijn genegeerd. Bovendien zou een gat dat kort geleden ontstond in een dijk niet zijn gerepareerd.