Tuesday, November 27, 2007

Boomman Indonesie naar ziekenhuis gebracht

De Indonesische minister van Gezondheid Siti Fadilah Supari beticht televisiezender Discovery Channel van uitbuiting van de ‘boomman’. De man met de naam Dede heeft een nare huidziekte, het Human Papilloma Virus (HPV). Zijn handen en voeten zijn bedekt met wratten die lijken op boomwortels.

De 35-jarige Indonesiër verwierf internationale bekendheid nadat een documentaire over zijn lot als boomman door televisiezender Fox werd gemaakt en op Discovery Channel werd uitgezonden.



Dede verdiende in het verleden geld als kermisattractie. Toen werd hij door Fox ‘ontdekt’ en tot tv-ster gebombardeerd. Hij kreeg slechts 500 dollar voor zijn optreden en de belofte op behandeling door de bekende Amerikaanse dermatoloog Anthony Gaspari. Minister Siti Fadilah Supari van Gezondheid spreekt er schande van, schrijft de Britse krant Telegraph. Hij zegt dat Fox grof geld heeft verdiend aan de man.



De Amerikaanse dermatoloog verdween ‘zonder toestemming’ met Dede’s bloed en huidweefsel. Volgens de boze minister moet Indonesië nu de ziekenhuisrekening betalen. Gaspari zegt geen commerciële bedoelingen te hebben met het weefsel, en dat hij Dede "alleen maar wil helpen."



De boomman is inmiddels opgenomen in een ziekenhuis in Bandung.