Wednesday, September 28, 2005

Nieuws van de dag 28 september 2005

Een op de tien werkloze jongeren in de knel

Uitgegeven: 28 september 2005 15:15 DEN HAAG - Ruim een op de tien werkloze jongeren zoekt al langer dan een half jaar naar een baan of heeft de moed opgegeven. Die "hardnekkige kern" van werklozen tot 23 jaar die staan ingeschreven bij het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI), zit in een lastige positie. De jongeren hebben bijvoorbeeld problemen met hun gezondheid of weten simpelweg niet wat voor werk ze willen.
Dat blijkt uit een woensdag gepubliceerd onderzoek. De ministeries van Sociale Zaken en van Onderwijs hebben die werkgroep twee jaar geleden opgericht om voor het einde van deze kabinetsperiode in 2007 40.000 (leer-)banen te realiseren voor jongeren. Deze zomer stonden naar schatting 44.000 werklozen tot 23 jaar geregistreerd bij het CWI.
Heeft het CWI ook wel eens nagedacht dat zij de oorzaak is van het ziekmaken van deze erg grote groep mensen, door geen samenwerking op de juiste manier te bewerkstelligen loopt werkelijk alles langs elkaar op en word de betrokken persoon de dupe, hier zijn honderden mensen door gedupeerd en ondertussen hun huis uitgezet.

Mischien een erg gekke vraag aan Den Haag maar hoe moet deze groep mensne aan eten en drinken komen of is dat ook hun eigen probleem, de Nederlandse overheid creert zelf een levensgevaarlijk leefmilieu op deze manier e vraagt erom dat vandaag of morgen de boel volledig escaleert.
Armoede en criminaliteit liggen overigens erg dicht bij elkaar.
Als u het ook eens bent met onze stellingen twijfelt u dan niet en reactie achter te laten.