Sunday, September 11, 2005

Dagboek 11 september 2005 manipulatie.......

Manipulatie,

Ook de gemeente Rhenen word geacht eens beter "rekening" te houden met de welstand van de natuur.
Deze gemeente heeft vanuit de provincie een "plan" lopen om op de Utrechtse Heuvelrug een wild viaduct ( ter hoogte van Elst Utrecht) te plaatsen enkel in zeer verraste vorm, spierwitte pilaren kris-kras zullen dit viaduct ondersteunen en ook het hout is ZEER CREATIEF zo geplaatst dat alle dieren zich werkelijk kapot schrikken as zij dit viaduct op honderden meters afstand al zien.
Word de architect hier verweten geen verstand te hebben van natuur en zich eens beter te plaatsen in de gedachte van een dier of??
Door de houtstructuur zo te plaatsen schrikt dit dieren af in hun onderbewustzijn en zullen dieren in een grote boog om dit viaduct heen lopen! wie weet leuke optie dus om dit viaduct dan maar een andere naam te geven..???
Een "leuke panorama" route voor mensen die met verrekijkers in de verste verte af en toe wat wild willen zien lopen want helemaal spierwitte pilaren zullen zeer afschrikwekkend werken voor het wild en de dieren waarvoor het viaduct eigenlijk bedoeld is zullen dus met grote boog hieromheen lopen.
Ook een rechte lijn zal een dier vrijwel nooit volgen dus zullen moeten "denken" als een dier willen wij bouwwerken neerzetten die voor HUN gebruik zijn bedoeld. ook is mischien het plaatsen van diverse wildroosters en waarschuwings borden een optie om mensen beter allert te maken dat zij zich bevinden in een nationaal park.
Tja worden er weer enkele miljoenen over de balk gegooid of gaan we eens luisteren en begrijpen hoe moeder natuur te werk gaat..???? Blijkbaar zullen we net als in de rest van de wereld keihard op onze bek moeten vallen voor we nu eindelijk deze les eens willen gaan leren.

Wie weet is het dus zeer goede investering deze mensen eens naar een natuurpark te sturen en de natuurlijke werkwijze en manipulaties van het dierenrijk te leren begrijpen, Gemeente Rhenen en de provincie Utrecht; schaam u als u dit plan doorzet.

Nkosi Sikelela Afrika, denk als natuur enkel dan is perfectie mogelijk...!!!

Dirk Christians