Monday, September 03, 2007

mysterieus dier gevonden in Texas....

Mysterieuze vampier in Texas

Een inwoonster van Texas denkt een mythisch vampierenmonster te hebben gevonden. Phylis Canion heeft de bloeddorstige Mexicaanse Chupacabra in haar vriezer gelegd als bewijs.

De Chupacabra doet boeren in Mexico en Puerto Rico rillen: het dier zou 's nachts geiten doden en ze leegzuigen. Door de eeuwen heen gaan er verhalen over het roofmonster dat nooit levend gezien werd. Phylis trof de vampier aan vlak achter haar grote boerderij in Cuero. ‘Het is een oerlelijk beest’, zegt ze tegen Foxnews.

Canion weet waar ze het over heeft. De vrouw woonde jaren in Afrika en joeg daar regelmatig op wild. Het beest dat ze vond heeft het hoofd van een zoogdier, met grote oren en lange tanden. De huid is vrijwel haarloos.

In een paar dagen werden drie van deze ongeveer twintig kilo zware monsters gevonden. De buurtbewoners hebben alleen de kop bewaard. Ze willen met een dna-test vaststellen wat voor beest het is.

De afgelopen jaren verloor Canion 26 kippen door een niet te vangen roofdier.

De vindster zegt zeker te weten dat het geen Coyote is. Die verscheurt z’n prooi, en de kippen die nu werden gevonden, waren allemaal leeggezogen. Chupacabra is Spaans en betekent ‘ Geitenzuiger’ . Maar het kan volgens haar ook een speling van de natuur of een onbekende kruising zijn.



Ze vermoedt dat de schuwe dieren door hevige regenval uit hun schuilplaatsen in de bergen waren verdreven naar bewoond gebied.

Foxnews sprak met een lokale dierenarts die het dier in de vriezer zag en zelf vermoedt dat het om een onbekend hondenras gaat. ‘Maar ik wil ook weer niet zeggen dat het geen chupacabra is’, zegt hij diplomatiek.