Monday, September 17, 2007

Noordpoolijs smelt in recordtempo

Noordpoolijs smelt in recordtempo

Op de noordpool is er sinds de satellietwaarnemingen (1978) nog nooit zo weinig ijs geweest. Het ijsminimum van dit jaar is boven alle verwachtingen, zowel van klimaatmodellen als van wetenschappers.


Deze zomer is al eerder geconstateerd dat de noordpool sneller dan andere jaren aan het afsmelten was de verwachting van onderzoekers dat het dieptepunt in september bereikt zou worden, is nu ook uitgekomen.

Aan de kant van de Beringstraat is nu een groot gebied met weinig of geen ijs meer. Zo’n 30 keer de oppervlakte van Nederland (1,1 miljoen vierkante kilometer) meer dan het vorige record van 2005 is weggesmolten. De oorzaak ligt gedeeltelijk in het weer van deze zomer: het weer is er onder invloed van een standvastig hogedrukgebied zeer zonnig geweest en de temperatuur relatief hoog. Het verband met het veranderende klimaat is volgens KNMI wetenschappers zeer aannemelijk. Het is nu goed denkbaar dat het noordpoolijs in de zomer al voor de helft van deze eeuw volledig weggesmolten zal zijn in plaats van voor het eind van deze eeuw, waar tot nu toe van werd uitgegaan (IPCC, zie ook onder Verder lezen). De meeste klimaatmodellen berekenden namelijk een veel minder snelle afsmelting van het zeeijs; het huidige afsmelttempo is door geen enkel klimaatmodel voorspeld.


Sommige schepen kunnen deze zomer al via de Noordpool naar Aziƫ varen; in de toekomst zal deze vaarroute mogelijk drukker worden.

Gevolgen voor Nederland
Het smelten van zeeijs heeft geen directe gevolgen voor de zeespiegel, zo leert ons de Wet van Archimedes. Drijvend zeeijs verplaatst net zoveel water als het eigen gewicht. Als zeeijs smelt, wordt het verplaatste water vervangen door smeltwater.

Opmerking: vergeten word dat de nieuwe vorming van polen zich in een tijdsbestek van drie dagen zal plaatsvinden, in de aardmolecule zit een veiligheidsproces ingebouwd zodat de aarde automatisch word hersteld in gevallen dat er sprake is van vernieling van onze luchtstromen door middel van onder andere bebouwing en omvorming van ons klimaatsysteem wat grotendeels ook door de mens word aangestuurd zonder dat zij dit zelf beseft, wij creeren grotendeels de vorming van onze nieuwe polen welke op het westerse continent VS en het oosterse continent Azie zal komen te liggen.
de vorming van deze nieuwe polen voorspeld rond de jaren 2008 2009 zal grootse volksverhuizingen met zicht mee gaan brengen. ook zal bij niet tijdig ingrijpen het leven van HONDERDEN miljoenen mensen zeer direct in gevaar lopen. dit word door alle wetenschappers zeer onderschat omdat zij boven hun trots de veiligheid van de mensheid niet in het belang hebben gesteld.

de verandering van het klimaar zoals nu gaande is heeft reeds vele malen op exact dezelfde wijzes plaatsgevonden, zoals de mayakalender en ook diverse andere oude culturen exact wisten te berekenen echter omdat de machtsposities vanuit veel religies werd misbruikt werd deze kennis verborgen gehouden zodat telkens de meerderheid der mensen het niet zou overleven, echter staat in onder andere de bijbel boedha of ook de koraan de woorden, de mens zal geschapen zijn naar het evenbeeld van god allah of boedha deze woorden worden ernstig onderschat omdat de gezamelijke kracht van de mensheid beschikt over het aansturen van onder andere alle klimaatstromingen zonder dat de mens zich hier op dit moment nog van bewust is. wij hebben besloten echter allen nog vanuit stille kracht te werken en hebben daarom enkele weken terug al onze plaats ingenomen om deze weerspiegeling aan te mogen kondigen.

vriendelijke groeten, the embassadorion group afd Nederland