Saturday, August 25, 2007

Griekenland roept Noodtoestand uit

Griekenland roept noodtoestand uit

De Griekse premier Karamanlis heeft de noodtoestand uitgeroepen als gevolg van de bosbranden op het schiereiland Peloponnesos. Daarbij zijn tot nu toe 46 doden gevallen.


Vuurzee
De autoriteiten vrezen dat er nog meer mensen om het leven zijn gekomen in de vuurzee. Volgens premier Karamanlis kunnen de vele branden geen toeval zijn. De daders zullen boeten, zei hij.


Brandweer
De bosbranden hebben verder honderden huizen in de as gelegd. Veel mensen zijn op de vlucht geslagen. De Griekse brandweer bestrijdt 87 bosbranden door het hele land.
Vrijwel geheel zuid Griekenland staat in lichterlaaie omdat ruim 550 hectare bos in brand staat is er grote paniek ontstaan bij vooral de plaatselijke bevolkingen hele dorpen zijn geevacueerd en ook het Nederlandse leger word ingezet om te gaan helpen bij de bluswerkzaamheden.

Overwogen word het vliegveld van Athene ook af te sluiten omdat de overlast van de vele rook parten begint te spelen voor de landingen van de vliegtuigen.
Ook rukken de branden reeds richting athene op. het is ten zeerste af te raden richting het zuiden van Europa af te reizen.
Mocht u daar toch verblijven raden wij u aan de plaatselijke nieuwsberichten goed bij te houden en vooral instructies van de lokale overheden GOED en vooral op te volgen.