Tuesday, August 21, 2007

chaos op a1 wekt veel woede op

Chaos Hollandse Brug wekt enorme woede
een noodreparatie heeft de Nederlandse economie gisterochtend miljoenen euro's gekost. Dat heeft MKB Nederland berekend.


De files op de A1 en A6 ter hoogte van knooppunt Muiderberg zorgden voor een compleet verkeersinfarct. Door een verzakking van het wegdek van de brug moest er op de brug een noodreparatie worden uitgevoerd. Die veroorzaakte kilometerslange files.

,,De regio Amsterdam en Almere is belangrijk voor de Nederlandse economie, ook vanwege het groot aantal bedrijven dat er is gevestigd. Dit kan niet zo door gaan?, aldus Kees verhoeven, directeur MKB-Nederland, afdeling Amsterdam.

Sommige automobilisten deden vanochtend over een afstand van drie kilometer meer dan een uur. Dat leidde tot veel woede, frustratie en onbegrip.

De rechterrijstrook op de brug vanuit de richting Amsterdam naar Almere werd vanaf maandag al afgesloten. Ondanks dat er afgelopen nacht met man en macht aan de brug werd gewerkt, lukte het de aannemer om de verzakking tijdig te verhelpen.

Door het aanbrengen van een zogeheten damwand, ter voorbereiding van het groot onderhoud aan de brug, begon een deel aan de zijkant van de vluchtstrook over enkele meters weg te zakken tot ruim 30 centimeter op het diepste punt.

,,We hebben toen in overleg met de aannemer een strook afgezet. Vervolgens ging het met het frezen opnieuw mis waardoor we genoodzaakt waren om ook een tweede rijstrook af te zetten?, aldus Rijkswaterstaatwoordvoerster Anita Heijmans.

De ellende werd veroorzaakt door trillingen bij het aanbrengen van planken van de damwand aan de zuidoost kant van de brug. Daardoor verzakte een deel van de vluchtstrook. De brug is al sinds april afgesloten voor het vrachtverkeer vanwege problemen met het wegdek.