Wednesday, April 25, 2007

Nederlandse pers word groots bepaald doro overheid en maakt veel mensen kapot...

Joran: 'Ik lieg nog steeds'
door Harrie Nijen Twilhaar
AMSTERDAM - Joran van der Sloot (19), die zichzelf een pathologische leugenaar noemt, gelooft nog steeds in zijn eigen onschuld. "Ik heb de grootste fout van mijn leven gemaakt door Natalee Holloway alleen op het strand achter te laten. Ze lag naast me in het zand, we betastten elkaars lichaam.


Ads door Google
The Doors, een terugblik
Een verjaardagsuitgave ter ere van 40 jaar Doors met live materiaal!
www.40jaardoors.nl
Your Home Away From Home
Aruba Blue Village Aparthotel Apartments, Studios, Pool & Bar
www.arubabluevillage.com
Goedkoop bellen
Naar Aruba bellen voor 20 cpm met Belkampioen
www.belkampioen.nl


Op dat moment dacht ik: 'We gaan géén echte seks hebben, ik heb morgen proefexamens en wil gewoon naar huis toe. Laat haar maar, dacht ik. Ze kan gemakkelijk naar het hotel teruglopen. Zoek het maar uit, ik vond haar niet eens leuk." Sterker nog, Joran geeft zelfs aan dat hij liever seks had willen hebben met Natalees vriendin Ruth....

Hij blijft hardnekkig ontkennen ook maar iets met de mysterieuze verdwijning van de Amerikaanse studente te maken te hebben. "Ik ben nog steeds hoofdverdachte, heb gelogen over die nacht aan het strand, maar heb haar niets aangedaan."

De vermissing van de toen 18-jarige Amerikaanse studente Natalee Holloway op Aruba, nu bijna twee jaar geleden, heeft hem psychisch enorm geraakt. "Ik haat mezelf omdat ik zoveel heb gelogen. Over alles. Het vervelende is dat ik nog iedere dag lieg. Dat gaat me gemakkelijk af. Nog steeds."

Hij windt er geen doekjes om: "Ik dacht dat de wereld altijd om mij draaide. Daarom heb ik destijds de waarheid over die bewuste nacht met Natalee gezwegen. Dat was dom. Die avond aan het strand heb ik seks met haar gehad en haar alleen achter gelaten. Ik wist zelfs haar naam niet."

Eigenlijk moet ik voor dat constant liegen behandeld worden, maar ik ben er te koppig voor. Ik word in de VS nog steeds vergeleken met O.J. Simpson", zegt hij trots.

Behandeling

Zijn ouders wilden hem al voor de vermissing naar de kinderpsycholoog hebben. "Ik kon niet met mijn broertje opschieten. Ik spoorde niet. Maar ik vond die behandeling helemaal niets."


De tweedejaars student van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, blijft zelfverzekerd over zichzelf. Hij wil niet worden afgeschilderd als een moordenaar. Hij volgt in zijn geboorteplaats Arnhem de opleiding IBMS International Business Management Studies. "Ik wil op den duur een eigen bedrijf starten op Aruba. Dát is mijn vaderland."

Vandaag verschijnt zijn autobiografie over de affaire die de Amerikaanse, maar die ook de wereldpers haalde. "Ik heb het als een dagboek geschreven. Niet om mijn onschuld te bewijzen, wel om het zelf te verwerken."

Alcohol

Op 30 mei 2004 verdwijnt de blonde toeriste spoorloos nadat ze een deel van de nacht intens met de boomlange Van der Sloot op het witte strand heeft gevreeën en de nodige alcohol heeft gedronken. "Ze wilde meer, maar ik had geen condooms bij me. Toen is ze even in slaap gevallen."

Enkele uren voor de amoureuze vrijpartij leeft hij zich uit samen met zijn vrienden, de broers Deepak en Satish Kalpoe en Amerikaanse studentes, onder wie Natalee. Dat gebeurt aan de blackjacktafel van het Excelsior Casino van het Holiday Inn hotel. Natalee blijft aandringen dat ze met de jongens mee wil. "Ik heb haar gezegd dat ik de volgende dag een proefexamen had."

Toch bezwijkt hij onder druk van het meisje. Hij wordt rond middernacht van huis opgehaald in de opgepimpte Honda Civic van Deepak Kalpoe. "Ik wil haaien zien", zegt Natalee. Het tweetal werd door de vrienden van Van der Sloot bij een vissershuisje afgezet. Hij onthult alle seksuele details. Dat hij haar borsten en geslachtsorgaan betastte, maar niet eens haar naam wist. "We frunnikten aan elkaars lichamen. In totaal heeft de ontmoeting drie uur geduurd. Maar ik had liever seks gehad met haar vriendin Ruth. Die was veel knapper."

Van der Sloot, die kort daarna wordt gearresteerd, liegt de opvolgende dagen alles aan elkaar. Met zijn vrienden, de broers Kalpoe, worden afspraken gemaakt als blijkt dat de blonde Amerikaanse van de aardbodem is verdwenen. "Waarom besloten we te liegen wat er die bewuste nacht was gebeurd? "Ik kon niet anders. Ze hadden me dan direct als schuldige aangemerkt."

Nieuwe liefje

De verdachte in de geruchtmakende vermissingzaak was nog niet op Nederlandse bodem terug of hij bedroog zijn nieuwe liefje. Die relatie was binnen een paar maanden over. "Gelukkig heb ik nu een vriendin die mij wel onvoorwaardelijk gelooft. Ik zal haar nooit bedriegen. Ze heeft overigens mijn boek nog niet gelezen."

Hij is ziek van de Amerikaanse media geworden. "Het dagelijks verslaan van de Holloway-zaak zorgde bij de grote tv-stations voor een enorme kijkdichtheid." Ook het gegeven dat Aruba door de vermissing en de gesuggereerde doofpotaffaire het eiland economisch wilde boycotten, doet hem nu niets meer.

Zelf durft hij voorlopig geen stap op Amerikaanse bodem te zetten. "Ik denk dat Natalees moeder haar haatgevoelens niet kan onderdrukken. De familie schildert me nog steeds af als crimineel, levensgevaarlijk en corrupt."