Tuesday, August 18, 2009

Musicals Nelson Mandela gaan beginnen... Hij durfde te dromen en JIj????



Nelson ‘Madiba’ Mandela sprak tijdens de cermonie de volgende historische woorden:

“let there be justice for all. Let there be peace for all. Let there be work, bread, water and salt for all. Let each know that for each the body, the mind and the soul have been freed to fulfill themselven. Never, never and never again shall it be that this beautiful land will again experience the oppression of one by another and suffer the indignity of being the skunk of the world.”


Amandla! Mandela!

Speeldatum van Zo, 18 okt 2009 t/m Wo, 31 mrt 2010
Premiere Za, 24 okt 2009 Carre Nederland...






Een nieuwe, grootschalige musical van Bos Theaterproducties over Nelson Mandela. Amandla! Mandela is een dynamische inter¬nationale productie, een samenwerking tussen Nederlandse zangers/acteurs en Zuid-Afrikaanse musici en dansers. In totaal zullen er meer dan dertig personen op het podium staan.
De rol van Nelson Mandela wordt vertolkt door Kenneth Herdigein. Sophia Wezer neemt de rol van Winnie Mandela voor haar rekening.
De voorstelling laat zien wat de inspiratiebronnen Mandela waren, hoe hij Zuid-Afrika ingrijpend veranderde en geschiedenis heeft geschreven.
Aan de ene kant is er de bewogen historie van Zuid-Afrika en aan de andere kant bestaat er een rijke Zuid-Afrikaanse traditie en cultuur.
Amandla! Mandela is een musical met feestelijke Zuid-Afrikaanse muziek en dans over een man die een inspiratiebron is voor miljoenen mensen.
De musical beleeft op 24 oktober 2009 zijn wereldpremière in Koninklijk Theater Carré.

Amandla! Mandela! het verhaal..‘Een hartstochtelijk leven krijg je niet als je je klein maakt– als je tevreden bent met een leven dat minder is dan het leven dat je zou kunnen leiden’, is het motto van Nelson Mandela. ‘Amandla’ betekent ‘kracht’. Amandla! Mandela laat zien met hoeveel passie Mandela zelf zijn leven leidt. Vanaf het moment dat hij als kleine jongen onder de indruk komt van de wijsheid van de Xhosa Chiefs, tot aan zijn inauguratie als eerste zwarte president van Zuid-Afrika, na 27 jaar gevangenschap. De musical viert zijn idealen met muziek en zang uit het land waar hij alles voor gaf: Zuid-Afrika.

================================================================================
Hij durfde te dromen, hij durfde te spreken, hij durfde te luisteren naar zijn innerlijke stem Mamela. hij durfde te spreken in jarenlange gevangenschap met de wetenschap pijn en lijden om te mogen zetten in geloof en hoop in de toekomst..

Wetenschap in je diepste innerlijk is wetenschap welke veelal gebasseerd is op MA at de orde van waarheid en ordenheid vanuit het universum gestuurd, soms hebben de Goden met ons een plan in petto waarbij niet het vechten op rechtbanken tot ons levensdoel behoord maar het doorgeven van informatie uit dit universum tot onze levenstelling behoord, eenmaal die kracht te hebben mogen vinden mensen te laten gaan zonder wraak gevoelens en of kwaadheid op te roepen wetende dat ze oneerlijk en wetende bezig waren mensen op te lichten. Soms is de ervaring van minder leuke momenten in dit leven nodig te zien dat niet de wereld om ons heen vaak rot en of klote is maar dat SOMMIGE mensen je leed aan doen achteraf gezien om vanuit ook boven gestuurd je een enorm mooie les te mogen leren.

Soms word je ziek gemaakt door derden, soms word je onrecht aangedaan door derden vaak snak je naar antwoorden vanuit de Goden, vaak vraag je af waarom JOU dit gebeurd en waarom juist jij je vrienden en of kennissen zowel familie leden kwijt heb moeten raken, wel lieve mensen hoe vaak en hoe lang moeten wij de les nog leren dat liefde en houden van ook bestaan uit het leren loslaten van mensen zowel zielen, allen die kracht kan elk van ons als mens individu voor zichzelf bepalen kan geen enkele therapeut, lichtgids of dokter u leren ervaren of wijs uitmaken.

Zolang wij mensen vallen mogen we niet spreken van fouten maar ga het zien als lessen, enkel de snelheid van dit vallen om te zetten in veel sneller weten te opstaan vergt niet alleen immense lichamelijk inspanning maar ook samenvoegen van menselijke kennis zowel energie.

Ik geloof net zoals Nelson Mandela sprak lang geleden dat wij allen tot een plan behoren waarin wij een levensweg hebben behoren te lopen, de een de gemakkelijke weg de andere de moeilijke kromme weg ALLEN met dezelfde bedoeling, liefde te ervaren, liefde te leren loslaten want weest uzelf nu eens eerlijk,

behoren wij niet allen toe aan de kinderen van dit universum en behoren we niet allen toe aan dat ene kind van sterrenzijn ;-)

Dromen zijn geboorten van creaties, steek NOOIT uw dromen onder stoelen en of banken omdat therapeuten u zeggen dat u paranoide gestoord bent omdatgene wat u droomt, advocaten denken dat u niet wijs bent omdat gene u droomt, rechtbanken denken dat iemand psychisch gestoord is omdat hij durft te zeggen wat hij droomt, een ding mag ik u meegeven lieve mensen dat niet wij diegene zijn die zielig bevonden mogen worden maar zij diegenen zijn die niet meer de ware bron van levenskracht meer in zich hebben mogen vinden omdat leven niet bestaat uit het vonnis uitroepen over diegene of de spraak uitroepen tegen diegene maar het liefde over mogen brengen naar elk die persoon ongeacht wat ze u hebben mogen aandoen,

Ook mijn advocaat heeft gedacht mij psyschisch niet oke te hebben mogen laten bevinden, echter een ding is op dit moment nu al zeker ZIJN GEWETEN zal vanuit zijn innerlijk met zich verder dromen, de mijne heeft inmiddels opnieuw een nieuwe weg in mogen slaan waarin vrijheid van hoop liefde en vergevenheid de boventoon voeren van ons als elk mens individu. soms laten mensen je barsten ondanks vele bewijslast, soms kiezen mensen voor het grote geld maar met mijn wetenschap dat elk mens individu op zich doorgelaten zal moeten worden door de poorten van sirius en orion met de veer der Ma at schenkt mij de eeuwige rust toe klaar te mogen zijn met deze rechtzaken en het vechten niet aan mij over te laten maar te weerkaatsen op hen die mij onrecht hebben aangedaan.

Vergeven is een kracht lieve mensen die ik niet uit kan leggen maar die jezelf zal mogen ervaren, de vele vele steunbetuigingen die binnen zijn gekomen wegens het wederom verliezen van de rechtzaken ondanks vele bewijslast en leugens van de tegenpartij in ogenschouw van rechtspraak, heeft mij geen grote verliezer gemaakt maar van mij een grote overwinnaar gemaakt in ziel in bewustzijn maar vooral in overlevingskracht.

wetende dat het oordeel bovens niet aan mij geschonken is maar aan boven zal menig persoon hier op aarde tijdig tot inzichten brengen.

vaak is de kracht vinden injezelf niet te willen vechten maar liefde te schenken aan mensen die niet het beste met je voorhebben vele malen krachtiger dan enig uitspraak op een fake papiertje door een aards gerechtshof uitgesproken.
Deze wereld van onrecht zal dan ook KEIHARD aan zijn eind komen tijdens het shiften.

IK ben niet bang wederom een nieuwe weg in te mogen slaan deze mensen niet mijn rug toe te keren maar mijn andere wang aan te bieden omdat ik pijn inmiddels heb mogen omzetten in geloof en hoop in de toekomst.

Ik blijf dromen, ik blijf spreken, ik blijf zien totdat ik er dood bij neer zal vallen in dit leven...


lieve mensen vergeet NOOIT een ding zonder dromen is geen creatie op deze aarde tot uitvoer gebracht, nooit is opgevolgd in de westerse wereld wat dromen te vertellen hadden tegen ons, enkel de oude indianen stammen en oude wijzen zoals zulus wisten wat dromen ons te zeggen hadden, vind niet zielig de mensen die niet weten te dromen, probeer hen te overtuigen dat leven met dromen vele malen mooier is en vele malen meer liefdevol is want als je eenmaal weet at dromen voor een boodschap als jou persoon in petto heeft dat heeft zoals de Zuid Afrikanen dit al zeiden in 2002 the sky no limit where the sun was meet the moon;-).....

Probeer de limit te doorbreken om ook in te zien hoe immens mooi wij allen deel uit maken van de eeuwige circles of life bestaande uit JOU kEUZE, JOU bepalende doel, jou levenskracht en jou overtuigingskracht jou liefde in licht te mogen voortleven...

in liefde groet ik u vanuit de Zon,

re zoon van ra

Rene van den Brink



http://www.mandelademusical.nl/