Saturday, October 13, 2007

Zwaar noodweer treft wederom Spanje..

Bij zwaar noodweer in delen van Spanje zijn zeker twee doden gevallen, een kitesurfer op Ibiza en een vrouw in de toeristische provincie Alicante. In het zuidoosten van Spanje liepen verscheidene snelwegen onder water en in de plaats Beniarbeig stortte een brug in. Daarbij vielen geen gewonden.

Sinds gisteren regent het aan één stuk door. De wegen zijn veranderd in rivieren. Bomen en hekken zijn kapot en verdwenen in de afgrond. Het is werkelijk een ravage. Nu nog steeds houd de regen aan.

De Spaanse overheid overweegt de noodtoestand af te kondigen in deze gebieden omdat de regenval voor dusdanige grote problemen zorgt dat openbaar leven stil is komen te liggen.

Er word met klem afgeraden richting Spanje te trekken omdat dit de vierde keer is in twee weken tijd dat grote delen van Spanje zijn getroffen door extreem zwaar noodweer.

Spanje heeft het al maanden zwaar te verduren ook met name de vele kleine aardbevingen die plaatsvinden zorgen voor erg veel overlast en schade die veelal niet meteen word opgemerkt.