Thursday, January 18, 2007

Veel schade en stroomuitvallen in Groot Britanie reeds diverse doden ook gemeld..

Dodental storm Groot-Brittannië loopt op
LONDEN - Het dodental door de storm die het noordwesten van Europa geselt, is in Groot-Brittannië opgelopen tot tien. Dat meldde de Britse nieuwszender Skynews donderdagavond.
De meeste doden vielen door verkeersongelukken. Auto's werden getroffen door bomen, vrachtwagens vielen om door de wind. Een tweejarige jongen en een zestigjarige vrouw kwamen om doordat ze werden getroffen door instortende muren. Anderen kwamen om door bijvoorbeeld rondvliegende takken.

De Britse en Franse reddingsdiensten hebben donderdagmiddag in Het Kanaal wel 26 bemanningsleden van een containerschip in veiligheid weten te brengen. Het schip MSC Napoli dreigde in 9 meter hoge golven te zinken, waardoor de bemanning moest overstappen in een reddingssloep. De 26 zeelieden dobberden zeker twee uur op zee rond, voordat zij met een helikopter aan land konden worden gebracht. De MSC Napoli vervoert ,,gevaarlijke lading'', maar wat er precies in de containers zit is tot nu toe onbekend, aldus de autoriteiten.
Ook op alle Britse eilanden is de storm zeer voelbaar, met windstoten die een snelheid van ruim 150 kilometer per uur kunnen hebben.

Schotland heeft de eerste sneeuw van deze winter.
In Berkshire, Cheshire en Wales kwamen tienduizenden mensen zonder stroom te zitten, omdat op veel plaatsen elektriciteitsmasten zijn omgewaaid. Meer dan honderd vluchten van de luchthaven Heathrow zijn afgelast, verscheidene veerverbindingen liggen stil en treinmachinisten moeten langzamer rijden.