Wednesday, March 31, 2010

Sneeuwoverlast...Schotland Ierland en Engeland.. ( telegraaf)

Sneeuwoverlast in Noord-Ierland en Schotland

LONDEN - De lente is al even begonnen, maar hevige sneeuwval veroorzaakt veel overlast in Noord-Ierland en Schotland. Tienduizenden huishoudens zitten zonder elektriciteit, zo meldde de BBC woensdag.


Bronnen in Noord-Ierland spreken van 30 tot 40 centimeter sneeuw. Door een combinatie van hevige sneeuwval en storm zitten daar 48.000 huishoudens zonder elektriciteit. In Schotland moeten 15.000 huishoudens het zonder stroomvoorziening stellen.

Twaalf kinderen raakten gewond door een ongeluk met hun schoolbus in het noorden van Schotland. Vier schoolkinderen liepen ernstige verwondingen op. Volgens de politie is het nog niet zeker of het ongeluk te wijten is aan het winterweer.

Meerdere wegen in Schotland zijn afgesloten en sommige treinen rijden niet. De politie heeft automobilisten gewaarschuwd voor de „verraderlijke“ weersomstandigheden.

Voor de komende tijd verwachten meteorologen wederom winters weer. Er is gewaarschuwd voor overstromingen in het noordoosten en het zuiden van Engeland vanwege hevige regenval.

Groot-Brittanniƫ heeft net de strengste winter in dertig jaar tijd achter de rug.