Wednesday, March 17, 2010

24 graden Spanje... ( piet paulusma)

Vroege zomer in Spanje: 24 graden!

Vandaag is het dan echt voorjaar in ons land. Het lenteweer beperkt zich niet tot slechts ons landje. Grote delen van zuid en west Europa hebben te maken met zonnig en zelfs warm weer. In Zuid Spanje was het gisteren maarliefst 24 graden met veel zon! In Portugal, het zuidwesten van Frankrijk en in Turkije werd het 21 graden.

Het westen en noorden van zowel het Iberisch Schiereiland als van Frankrijk worden de komende dagen gevoeliger voor wolken en wat regen. In het zuiden van Frankrijk en het oosten van Spanje blijft het flink warm met temperaturen tussen de 21- en 24 graden en dat met doorgaans flink wat zon.

In Italiƫ en Griekenland blijft het de komende dagen meestentijds droog of het moet al een buitje in Noord Italiƫ zijn.
De temperaturen zijn hier iets gematigder met 12 tot 17 graden, maar tegen het einde van de week wordt het ook in Griekenland 20 tot 22 graden. Daarvoor moeten we dan wel naar het zuiden afreizen.

De zuidelijke delen van Scandinaviƫ ontwaken uit de winterslaap met temperaturen tot soms rond de 10 graden. In het noorden (Lapland) is het nog altijd ongewoon koud met in de nacht gemakkelijk 25- tot 30 graden vorst. Gisteren bleef het in het Noors Lapland overdag 17 graden vriezen.

En wij? Genieten vandaag en morgen van het geweldige lenteweer met hoge temperaturen. En dat de zon zich een beetje verstopt achter sluierwolken, dat nemen we gewoon voor lief!